You are currently viewing Zimski premor je končan, drugi del sezone odpiramo s sosedskim derbijem
  • Post category:Novice

V soboto se za RK Maribor Branik nadaljuje sezone 2022/23. Prvi nasprotnik varovancev Luke Žvižeja v spomladanskem delu bo RK Jeruzalem Ormož.

Članska ekipa je v dobrem mesecu dni pilila formo in se pripravljala na izzive, ki jih prinaša leto 2023. Za voljo nekaterih poškodb in odhoda Tilna Grobelnika, ki se je preselil v Dobovo, je zasedba manj številčna kot v jesenskem delu, a morda še bolj motivirana, da dokaže svoje kvalitete.

Prva priložnost za lov na tretjo zmago v sezoni prihaja že v soboto, ko v dvorano Tabor prihajajo gostje iz Ormoža. Varovanci Saše Prapotnika so na 8. mestu lige NLB, sosedski obračuni z Ormožem pa so vedno napeti in prava paša za oči.

Za napoved prve uradne tekme v letu 2023 je poskrbel kapetan Tadej Sok: “Pred nami je prva uradna tekma v letu 2023. Priprave smo dobro izkoristili. Nismo se ozirali na težave, ki jih imamo. Zadnji teden smo se zavzeto pripravljali na sosedski obračun z Ormožem. Pričakujem dobro in napeto tekmo, najbolj pomembno bo, da ne bomo delali preveč napak in da se bomo držali dogovorov. Vse navijače vabim v dvorano Tabor, saj bomo potrebovali vašo podporo.”

Gostje so napovedali, da bodo na tekmo prišli tudi kurenti, ki bodo pred začetkom obračuna s plesom začeli s preganjanjem zime. Obračun je na sporedu v soboto, 4. februarja, ob 19. uri v dvorani Tabor. Gremo Maribor!