You are currently viewing Celje tokrat boljši nasprotnik
  • Post category:Novice

V Celju smo bili priča zanimivemu srečanju z nekaj rezultatskimi preobrati. Na koncu je prišla do izraza kakovostnejša zasedba Celja, ki je zmagala z rezultatom 36:28.

Liga NLB – redni del 3. krog, Zlatorog Arena, 19.09.2018, gledalcev: 350, sodnika: Aleš Vidic in David Leskovar

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RK MARIBOR BRANIK   36:28(16:15)

RK Celje Pivovarna Laško: Pajntar 3 obrambe, Ferlin 8 obramb; Vujović 3, Jurečič 1, Malus 1, Razgor 1, Ovniček, Marguč 8, Šarac 2, Grošelj 1, Nenadić 7(7m-4/3), Kodrin 5, Horžen, Makuc, Anic 3, Bećiri 4; Trener: Branko Tamše

RK Maribor Branik: Đurica 5 obramb(1x7m), Štamic, Simonič; Žabič, Medved 4(7m-/), Celminš 4, Marušič 2(7m-1/1), Sok, Šol 2, Jerenec 4, Velkavrh 4, Budja, Jerebie 2,  Golik 1, Buneta 4, Štumpfl 1; Trener: Marko Šibila

 

7m: RK Celje Pivovarna Laško 4/3, RK Maribor Branik 1/1

Izključitve: RK Celje Pivovarna Laško 4 min, RK Maribor Branik 6 min

RK: /

 

Na začetku srečanja so imeli vijoličasti rokometaši težave z odlično postavljeno obrambo Celja, ki je z nekaj hitrimi protinapadi povedlo s 4:0. Kot prvi je za Mariborčane zadel Matija Golik, na koncu 8. minute pa je pri rezultatu 7:2 mariborski strateg Marko Šibila moral poseči po prvi minuti odmora. Slednja je prebudila njegove varovance, saj sta zadela Niko Medved  in Julian Jerebie. Toda sledil je novi nalet izjemno motiviranih igralcev Celja in Gal Marguč je v 14. minuti s tremi zaporednimi protinapadi prednost povišal na +8(13:5). Trener Šibila je takoj zahteval še drugo minuto odmora, da bi z novimi napotki igralcem skušal prekiniti hiter ritem Celjanov. To mu je tudi uspelo, Tine Marušič pa je na začetku 24. minute z uspešno izvedeno sedemmetrovko zaostanek prepolovil na -4(14:10). Zaradi odločne obrambe sta sledila še zadetka Andraža Vehovarja in Andrisa Celminša na prazen celjski gol in po delnem izidu 0:6 se je šlo v zadnjih 5 minut polčasa z rezultatom 14:12. Nekaj sekund zatem je sledila tudi prva minuta odmora na zahtevo celjske klopi. Tudi ta ni ustavila naleta mariborskih rokometašev, ki so se z odlično obrambo in racionalno igro v napadu povsem približali Celjanom. Filip Jerenec je 15 sekund pred koncem polčasa izenačil na 15:15, rezultat polčasa 16:15 pa je nekaj sekund pred zvokom sirene postavil Igor Anič. Na začetku 2. polčasa so ponovno z nekaj hitrimi protinapadi v ospredje stopili domačini, ki so povedli 20:16. Toda rokometaši mariborskega Branika so z nekaj dobrimi obrambami zaostanek zmanjšali na -2(20:18), Marin Buneta pa je v 39. minuti zadel za 21:20. Toda kaj hitro so celjski rokometaši ponovno ušli na +3(21:18), v 47. minuti pa Tilen Kodrin zadel za 27:22. S prednostjo 5-ih zadetkov so rokometaši Celja šli tudi v zadnjih 10 minut srečanja. Sledili sta dve zaporedni izključitvi na strani Maribora, kar so znali izkoristiti gostitelji. Slednji so namreč v 53. minuti z golom Kodrina povedli 30:23 in tako nakazal, da bosta tokrat obe točki ostali v Celju. To se je tudi zgodilo, rezultat pa na koncu 36:28.

Izjave:

Marin Buneta, igralec RK Maribor Branik: Proti takšnim ekipam kot je Celje, ki vsako sezono igra v Ligi prvakov, moraš vedno dati 100-odstotkov od sebe. V srečanje smo šli preveč zaspano in dopustili smo, da so nam ušli na 8 golov prednosti. Vendar smo se nato uspeli prebuditi in jih do konca polčasa celi ujeli. Po polovici 2. polčasa pa menim, da nismo več imeli pravega pristopa in to je Celje znalo še kako dobro izkoristiti. Vseeno pa sem mišljenja, da končni rezultat ni povsem realni pokazatelj razmerja moči.