You are currently viewing Sosedski derbi v dvorani Tabor pripadel Ormožu
Foto: Dajnko Photography
  • Post category:Novice

V 14. krogu smo v dvorani Tabor gostili RK Jeruzalem Ormož. Sosedski derbi je postregel z dobrim rokometom, zmage pa so se razveselili gostje (24:29).

Začetek tekme je bil zelo izenačen. V uvodnih petih minutah smo dvakrat vodili za gol, v osmi minuti pa so prvič povedli gostje, ki so nato dobro izkoristili manjše napake v naši igri in nanizali tri zaporedne gole. Po zaostanku z 2:5 se je naš napad znova predramil. V 15. minuti je Vid Kačičnik zadel za 6:7. V drugem delu prvega polčasa so najprej sledile minute gostov, ki dvakrat povedli celo za pet golov. V zaključku prvega polčasa se je z nekaj sijajnimi obrambami izkazal Denis Strašek, ki je omogočil, da smo se do odmora približali na 11:14.

Začetek drugega polčasa je žal pripadel Ormožu, ki je z nizom treh zaporednih golov povedel z 11:17. Nato je na sceno znova stopil izjemni Strašek. Na krilih njegovih obramb se je Maribor v 41. minuti približal na tri gole zaostanka (14:17). V vročem vzdušju je zasedba Luke Žvižeja z agresivno obrambo skušala zaustavljati napade Ormoža, ki pa je znal izkoristiti vsako ponujeno priložnost. V 45. minuti je igro z igralcem v prid Ormoža izkoristil naš nekdanji član Gašper Pungartnik in zadel za 15:19. Na začetku zadnje četrtine srečanja so si naši fantje žal privoščili dve napaki v napadu, ki so ju gostje kaznovali in znova povedli za pet golov (16:21). V zadnjih minutah smo se z borbeno igro približali na 22:25, nato pa sta Žuran in Bogadi s hitrima goloma odločila tekmo. Ormož je na koncu slavil z izidom 24:29.

Za igralca tekme je bil izbran Tilen Kosi, pri Mariboru pa se je s šestimi goli najbolj izkazal Jan Kovačec. Denis Strašek je tekmo končal z 10 obrambami.

Denis Strašek: “Mislim, da smo pustili srce na igrišču. Borili smo se od prve do zadnje minute, ampak na koncu so odločile številne tehnične napake. Če bi jih bilo manj, bi bilo drugače.”

Saša Prapotnik, trener RK Jeruzalem Ormož: “Dobro smo oddelali priprave. Tudi na to tekmo smo se odlično pripravili. Mislim, da smo odigrali dobro in disciplinirano. Nadzirali smo potek srečanja. Mislim, da smo zasluženo zmagali.”

14. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RK Jeruzalem Ormož 24:29 (11:14)
Maribor: Zupančič, Lorger 2, Strašek 10; Planinšek 2, Jezernik 3, Sok 2, Kovačec 6, Jerenec 1, Košec 1, Kačičnik 5, Budja 1, Razgor 2, Hedl 1.
Ormož: Skledar, Balent, Zemljič; Munda, Bogadi 2, Pungartnik 1, Fergola, Vincek, Žuran 7, Hebar 1, Šulek 1, Kosi 7, Krabonja N. 4, Krabonja S., Kolmančič 4, Škrinjar 2.