You are currently viewing Gostitelji v drugem polčasu do zanesljive zmage
  • Post category:Novice

Ekipa RK Maribor Branik se je v 19. krogu podala na gostovanje k RK Trimo Trebnje. Drugouvrščena ekipa lige NLB si spodrsljaja ni smela privoščiti, saj še vedno lovi vodilno ekipo iz Celja. Mariborčani so na drugi strani v coni izpada in nujno potrebujejo vsako točko za obstanek v ligi.

V taboru Mariborčanov so dejali, da so se po zadnjem porazu morali pobrati in pripraviti na ta obračun. Prvi polčas je to tudi potrjeval. Začetne minute so bile izenačene, kar je potrdil tudi vmesni rezultat v 7. minuti, ko so domači izenačili na 4:4. Do polovice prvega polčasa se kaj veliko ni spremenilo in ekipi sta ostali izenačini 5:5. Nato so domači igralci vršili pritisk in v 17. minuti povedli za +2, v 20. minuti pa tudi za +3. Gostje se niso predali in se v 29. minuti preko gola Tadeja Soka priključili na gol zaostanka. Rezultat ob polčasu 12:11.

Drugi polčas so domači otvorili zavzeto in prvih par minut igre je pripadlo njim. V 36. minuti so si uspeli ustvariti vodstvo s +5 (16:11). Gostje iz štajerske so se poskušali priključiti, a je domača ekipa držala dovolj močan odpor in ni dovolila, da bi se razlika zmanjšala na manj kot 4 gole. V končnici obračuna je domača ekipa dokončno potrdila boljšo formo in pripeljala tekmo do konca. Končni rezultat 30:22.

RK Trimo Trebnje: Radojković (5), Glavaš (5), Jovičič (3), Jurečič (3), Didovič (3), Miklavec (3), Pipp (3), Ćoršović (2), Kotar (1), Krešić (1), Višček (1), Potočnik, Horvat | Ristanović, Čudić, Grčo

RK Maribor Branik: Sok (6), Budja (5), Kovačec (4), Hedl (2), Gregorič (2), Kačičnik (2), Košec (1), Jerenec, Planinšek, Razgor; Jezernik | Strašek, Lorger, Zupančič