You are currently viewing V soboto nas čaka prva uradna tekma v letu 2020
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so v zadnjem tednu priprav pred nadaljevanjem sezone 2019/2020. Prva uradna tekma je na sporedu že v soboto, 25. januarja, ko se bodo Mariborčani v Pokalu Slovenije srečali z ekipo RD Moškanjci – Gorišnica.

Ekipa je zimski premor izkoristila za sanacijo poškodb, ki so v jesenskem delu močno otežile delo strokovnega štaba, hkrati pa je bila to tudi prva priložnost za daljše priprave pod vodstvom trenerja Davorja Rokavca. Vijoličasti so januarja predstavili tudi novega igralca, zunanjo vrsto je okrepil Marko Kobetić, ki se je že dodobra spoznal z novimi soigralci.

Maribor bo po seriji pripravljalnih tekem prvo uradno odigral v soboto, ko bodo vijoličasti prvič v tej sezoni na delu v Pokalu Slovenije. Nasprotnik bo RD Moškanjci – Gorišnica, za Maribor pa je to lepa priložnost, da leto 2020 začne z zmago. Tekma šestnajstine finala Pokala Slovenije je na sporedu v soboto, 25. januarja, ob 18. uri.

V rednem delu Lige NLB bo Maribor odigral še sedem tekem, prvi nasprotnik pa bodo vodilni Celjani, ki so v tej sezoni po 15 krogih še vedno 100-odstotni. Obračun v dvorani Zlatorog je na sporedu v soboto, 1. februarja, ob 18. uri.

Izjave pred nadaljevanjem sezone:
Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: “Za nami sta dobra dva tedna zelo intenzivnih treningov, tudi v tem tretjem tednu pa nadaljujemo v podobnem slogu. Fantje vse skupaj dobro sprejemajo, so utrujeni, a vedno opravijo vse, kar od njih zahtevamo. Glede na treninge in visok ritem, ki ga držimo na treningih, forma v soboto še ne bo takšna kot v nadaljevanju prvenstva. Če bi bila, bi nekaj delali narobe. Kljub temu pa sem prepričan, da so fantje že zdaj dobro pripravljeni in da bomo v pokalu uspešno preskočili prvo oviro ter se nato osredotočili na zbiranje točk v prvenstvu.

Tadej Sok, kapetan RK Maribor Branik: “Res je, za nami so trije tedni priprav, v soboto pa se vse skupaj ponovno začne. Trdo smo delali in se dobro pripravili na nadaljevanje. Jesenski del, kjer smo bili res pod nivojem, je za nami, iz vseh napak ki smo jih delali, smo se trudili izluščiti najbolje in delali na tem, da se nam v tem drugem delu prvenstva napake ne bi ponavljale. Ravno zaradi tega smo odigrali kar nekaj pripravljalnih tekem, kjer mislim, da je bil viden napredek v naši igri in miselnosti. Tudi z Davorjem smo zdaj skupaj že več kot dva meseca, posledično izgovorov o nepoznavanju in neuigranosti v spomladanskem delu ne sme biti. Čaka nas težko delo, ampak moramo iti tekmo po tekmo in potrpežljivo nabirati točke. Glede na stanje na lestvici, bo vsaka tekma za nas kot finale in tako bo potrebno iti v vsako tekmo. Začenši že ta vikend s pokalno tekmo v Gorišnici in potem s tekmami v prvenstvu. Stanje v garderobi je kljub naporim treningom dobro in prepričan sem, da smo s fanti pripravljeni, da popravimo vtis po negativnem jesenskem delu prvenstva.