You are currently viewing Rokavec po dobrem tednu priprav: Treniramo dobro, vzdušje je odlično
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika nadaljujejo s pripravami na drugi del sezone 2019/2020, v torek, 14. januarja, pa so trening obiskali tudi predstavniki medijev.

Za varovanci Davorja Rokavca je že lepa serija treningov, prejšnji konec tedna pa je ekipa odigrala tudi interno pripravljalno tekmo. Z vstopom v drugi teden priprav se bližajo tudi prijateljske tekme, trener Rokavec pa je zaenkrat zelo zadovoljen z delovno vnemo, ki jo kažejo fantje.

V prvem tednu smo zares dobro trenirali, neuspešno pa smo iskali nasprotnika za morebitno prijateljsko tekmo. Na koncu se je izkazalo, da je to bilo dobro, saj smo se odločili za interno tekmo, ki je bila zelo zanimiva, na njej pa se je igral zares dober rokomet. Fantje so kljub napornim treningom v prvem tednu priprav na igrišču delovali dobro. Upam, da se bo forma pred prijateljskimi tekmami še dvignila, ekipa pa je tudi okrepljena z nekaj povratniki, ki so imeli v prvem delu sezone ogromno težav. Trenira se res dobro, vzdušje v ekipi je odlično in nadejam se, da bomo v drugi del prvenstva vstopili v takšnem duhu,” razkriva trener vijoličastih Davor Rokavec.

Vijoličasti so v prvem delu sezone ves čas pogrešali večje število igralcev prve ekipe. Kapetan Tadej Sok zdaj že trenira brez težav, uspešno se vrača Nikola Špelić, na treninge z ekipo pa se je vrnil tudi Matija Golik. Slednji sicer še ni pripravljen na igranje tekem. Z rehabilitacijo po poškodbi in operaciji kolena je medtem pričel krožni napadalec Iulian Jerebie, ki pa ga čaka še dolgo okrevanje.

Zaenkrat še niso okrevali vsi, ki so imeli težave, vsi pa napredujejo. Sok je že pripravljen na igranje tekem, Špelić ima še vedno nekaj težav z ramo, a trenira zelo dobro, Golik pa je začel vaditi z ekipo, a še ni pripravljen na trše kontakte in potrebuje še nekaj časa. Čakamo tudi na Jerebieja, ki se še ni vrnil v Maribor, zato še ne vemo, kako dolgo bo manjkal, je pa vedno bolje pripravljen Zugan, ki je jeseni prav tako izpustil kar nekaj tekem. Ekipa se počasi izpopolnjuje in mislim, da bomo do nadaljevanja prvenstva na vsaj 90-odstotkov,” dodaja Rokavec.