You are currently viewing Nikola Špelić ostaja v Mariboru
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Tretji strelec v zgodovini RK Maribor Branik Nikola Špelič se je v štajersko prestolnico vrnil septembra, a imel v jesenskem delu državnega prvenstva ogromno težav s poškodbami. Klubsko vodstvo se je zdaj z igralcem dogovorilo za podaljšanje sodelovanja, kar pomeni, da “vijoličasti bombarder” ostaja v Mariboru.

28-letni Špelić bo v drugem delu rednega dela Lige NLB zelo pomemben člen začetne postave trenerja Davorja Rokavca. 197 centimetrov visoki levi zunanji igralec je v jesenskem delu državnega prvenstva odigral 9 tekem in dosegel 22 golov.

Med zimskim odmorom bo njegov glavni cilj saniranje poškodbe pod vodstvom Rokavca pa bo s trdim delom hitro tudi na želeni ravni telesne pripravljenosti.

Vijoličasti bombarder, ki je v dvorani Tabor velik pečat pustil med letoma 2012 in 2016, je v novo leto vstopil zelo motiviran, zato se lahko veselimo njegovih predstav v nadaljevanju sezone.

Nikola Špelić, igralec RK Maribor Branik: “S klubom smo se dogovorili, da v Mariboru ostajam do nadaljnjega. Videli bomo, če bo to do konca sezone, vse bo odvisno od tega, kako se bodo stvari odvijale. Glavni cilj v drugem delu sezone je ta, da čim več tekem zmagamo. Prvi del sezone ni bil dober, to ni nobena skrivnost. Pripravljamo se na nadaljevanje, upam, da bomo ujeli pravo formo in da bomo drugi del sezone odigrali bolje. Trenutni položaj na lestvici Lige NLB je za nas nekaj nedopustnega.”