You are currently viewing V soboto domača tekma z RD LL Grosist Slovan
Foto: Lin Gombač
  • Post category:Novice

Sobota prinaša novo pomembno tekmo rokometašev mariborskega Branika v Ligi NLB. V 17. krogu se bodo vijoličasti pomerili z RD LL Grosist Slovan (20. februar 2020 ob 19. uri).

Po neuspešnem gostovanju pri MRK Ljubljani varovance Siniše Markote čaka še druga tekma z novincem v ligi. Tokrat se bodo vijoličasti doma srečali s Slovanom, ki je trenutno v zelo dobri formi. Naš nasprotnik je na zadnjih petih tekmah v Ligi NLB dvakrat zmagal, enkrat remiziral in izgubil proti Celju ter Velenju.

Naši fantje so se po porazu proti MRK Ljubljana takoj osredotočili na delo in odpravljanje napak, ki jih je bilo v zadnjih tednih preveč. V nadaljevanju sezone bo potrebno vnovič zaigrati tako kot na začetku sezone. Ključna bo obramba, ob tem pa se bo potrebno ves čas tudi maksimalno boriti.

S tekmo proti Slovanu se začne tudi obdobje, ko bodo Mariborčani na delu dvakrat na teden, zato bo zelo pomembno, da vijoličasti v serijo tekem vstopijo z dobro predstavo in se v soboto razveselijo pomembne zmage.

Za napoved tekme je tokrat poskrbel Nejc Planinšek: “Slovan je dobra ekipa, ki je trenutno eno točko pred nami. Zmaga bi bila dobra popotnica za nadaljevanje prvenstva. Zagotovo bomo morali biti v soboto od prve minute na 100-odstotkih, saj smo zadnji dve tekmi slabo začeli in nato s težavami lovili tekmeca. Verjamemo, da lahko obrnemo našo trenutno formo in v soboto doma pokažemo, česa smo zares zmožni.

Prvo medsebojno tekmo v tej sezoni so v Ljubljani dobili Mariborčani (25:32). Na obračunu v prestolnici sta jeseni blestela Izidor Budja (9 golov) in Filip Rakita (6 golov).

Tekmo boste lahko tudi tokrat v živo spremljali na našem Facebooku. Gremo Maribor!