You are currently viewing Trimo v drugem polčasu kaznoval vse napake Maribora in prišel do zmage
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so na tekmi 19. kroga Lige NLB gostili RK Trimo Trebnje, ki je tekmo dobil s 26:32.

Začetek je povsem pripadel vijoličastim, ki so z dobro igro v obrambi in zbrano igro v napadu prišli do lepe prednosti. Že v peti minuti so povedli s 5:1, tekmo pa je sijajno začel Filip Jerenec, ki je do 9. minute dosegel že tri gole. Po dobrem začetku Maribora se je nato prebudila tudi letos četrta ekipa Lige NLB. Trimo je vnovčil nekaj dobrih obramb Aleksandarja Tomića in v 12. minuti najprej poravnal (6:6), nato pa tudi povedel (6:7). Maribor je nalet ekipe iz Trebnjega zajezil in poskrbel, da smo v drugem delu prvega polčasa spremljali izenačeno predstavo. Na začetku 20. minute je bil izid poravnan (10:10), v obrambi pa si je dvominutno kazen priigral Iulian Jerebie. Gostje številčne premoči v napadu niso znali izkoristiti in nadaljeval se je mrtvi tek ter borba gol za gol. V 27. minuti je pri vodstvu Trima z 12:13 minuto odmora zahteval domači trener Davor Rokavec, vijoličasti pa so nato v napadu za izenačenje žal naredili napako. V finišu prvega polčasa se je mariborski napad zaustavil, Trimo pa je po minuti odmora Ivana Vajdla prvič povedel za tri (12:15). Izid polčasa je ob zvoku sirene z desnega krila postavil domači kapetan Tadej Sok (13:15).

Drugi polčas so z napadom začeli gostje, ki so takoj povedli za tri gole (13:16). V prvih minutah nadaljevanja so Mariborčani v napadu delali preveč napak, Trimo pa je posledično povišal prednost in prvič na tekmi povedel za štiri. Domači trener Davor Rokavec je nato nasprotnika skušal presenetiti z igro brez vratarja, a je bil v vratih Trima dobro razpoložen Urh Brana. Ko je Leon Rašo povišal na 16:21, je bil Rokavec prisiljen v drugo minuto odmora na tekmi. Sledili so trije zaporedni goli Marka Kobetića, s katerimi so se vijoličasti približali na 18:21. Igra brez vratarja je nato ob napakah v napadu terjala svoj davek, saj so Trebanjci vsako zapravljeno žogo gostiteljev pretopili v gol in v zadnjih 10 minut vstopili s sedmimi goli prednosti (21:28). V zaključku obračuna je Trimo zadržal priigrano prednost in na koncu slavil s 26:32. Gostje so si z zmago že zagotovili nastopanje v ligi za prvaka.

Prvi strelec Maribora je bil s šestimi goli kapetan Tadej Sok, pri gostih pa je z 11 goli zablestel Gal Cirar, ki je bil tudi igralec tekme.

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: “Nasprotnik je dokazal, da je zelo kvaliteten. Do izraza je prišla dolga klop, zato tudi ob vseh menjavah med tekmo niso padli, kar se je pripetilo nam. Danes smo imeli težave predvsem na levem krilu, zato smo nekaj časa igrali z dvema krožnima napadalcema. Na koncu se je znova odvil isti scenarij. Fantje so se borili, trudili in si želeli, po treh ali štirih napakah pa se je nasprotnik odlepil na nekoliko višjo prednost in potem smo znova potonili. Proti tako kvalitetni ekipi se je v stanju, v kakršnem smo trenutno, težko vrniti in tako smo po tekmi znova razočarani.

Ivan Vajdl, trener RK Trimo Trebnje: “V Maribor smo pripotovali kar s strahom, saj smo imeli pred tekmo nekaj težav z boleznimi in poškodbami. Pri analizi Mariborove igre smo opazili, da igrajo zelo kombinatorno, zato smo se nanje ves teden osredotočeno pripravljali. To je prišlo do izraza predvsem v drugem polčasu, ko smo dobro zaustavili domači napad. Dobro smo igrali tudi v obrambi, v pomoč pa sta bila tudi oba vratarja. Z zmago smo zelo zadovoljni, zdaj smo uradno v ligi za prvaka, kjer nas čakajo novi zahtevni izzivi.

19. krog Lige NLB
RK Maribor Branik – RK Trimo Trebnje 26:32 (13:15)
RK Maribor Branik: Kocjančič 1 in Ferjan 8; Dosedla, Puc, Planinšek, Sok 6, Hočevar, Jerenec 4, Miličević 3, Velkavrh 2, Ranevski 1, Budja 1, Jerebie 3, Golik 1, Kobetić 3, Sivka 2.
RK Trimo Trebnje: Tomić 2, Brana 7 in Gaberc; Rašo 5, Čulk 1, Didovič, Seferović 1, Dobovičnik 5, Hamidović 1, Kotar 2, Sašek, Redek, Grbič 3, Horžen 2, Cirar 11.