You are currently viewing Dobra predstava v Celju premalo za točke
Foto: Slavko Kolar
  • Post category:Novice

V 24. krogu lige NLB je RK Maribor Branik gostoval v Celju, kjer se je meril z vodilno ekipo državnega prvenstva. Pivovarji so tekm odobili s 36:29.

Prvi polčas je bil izredno izenačen. Z golom za Maribor ga je odprl Matic Košec, nato pa naša ekipa gostiteljem ni dopustila, da bi si priigrali prednost višjo od dveh golov. V mariborskem golu sta se z nekaj obrambami izkazala Denis Strašek in Luka Zupančič, pet minut pred odmorom pa je Vid Kačičnik poskrbel za izenačenje na 12:12. Do konca prvega polčasa smo videli še nekaj zapravljenih priložnosti na naši strani, tako da so Celjani ob odmoru vodili s 16:14.

Gostitelji, ki so tik pred novim državnim naslovom, so drugi polčas odprli z dvema zaporednima goloma in s tem povedli za štiri. Naša ekipa se ni predala in nekako držala korak s favoriziranim nasprotnikom. Suholežnik je v 41. minuti poskrbel za prednost petih golov, za najvišjo prednost domačih pa je v 48. minuti poskrbel Martinović (27:20). V končnici obračuna je Maribor prek Jerenca prišel do zmanjšanja zaostanka, Celjani pa so na koncu kljub borbi naših fantov slavili s 36:29. Za izenačenje najvišje prednosti na tekmi je v zadnji minuti poskrbel Mazej.

Pri Celju je bil s sedmimi goli prvi strelec Tilen Strmljan, pri Mariboru jih je kar 11 vpisal Filip Jerenec.

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško: “Po naslovu pokalnih prvakov smo se zavedali, da so pred nami še tri prvenstvene tekme, ki jih moramo odigrati na najboljši možen način. Ekipa je še nekoliko utrujena od zaključnega turnirja pokalnega tekmovanja, zato ni bilo lahko. Igralci so pokazali karakter, ko je bilo najbolj pomembno. Na koncu je bilo samo še vprašanje s kakšno razliko bomo slavili.”

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Naše moštvo je glede na samo stanje, ki ga imamo v ekipi, tekmo v Celju korektno odigralo. Pokazali smo kar nekaj dobri stvari. Najpomembneje je, da smo ostali vsi zdravi in da bomo lahko prihodnjo domačo tekmo odigrali v popolni postavi.”

24. krog lige NLB:
RK Celje Pivovarna Laško – RK Maribor Branik 36:29 (16:14)
Celje: Bojić, Belkaied, Gaberšek 12; Strmljan 12, Mazej 5, Suholežnik 4, Vlah 4, Martinović 4, Cokan 4, Mlakar 2, Ivanković 2, Janc 2, Antonijević 1, Žabić 1, Marguč, Muhović.
Maribor: Lorger, Zupančič 5, Strašek 7; Jerenec 11, Kačičnik 5, Sok 3, Jezernik 3, Košec 3, Gregorič 2, Kovačec 2, Budja, Razgor, Hedl.