You are currently viewing Mariborčani se iz  Krškega vračajo brez točk
  • Post category:Foto / Novice

Obračun v Krškem so rokometaši Maribora začeli z željo po zmagi proti zadnje uvrščenem moštvu na lestvici, da bi tako dobili nujno potrebni točki.

Povedli so domačini iz Krškega in napovedoval se je izenačen ritem, ki so ga gostje v 9. minuti prekinili, ko so z golom Jerenca povedli za +2 (3:5). Slednji je zadel tudi v 12. minuti in poskrbel za povišanje vodstva s +3 (3:6). Zdelo se je, da se bo tekma od tega trenutka odvijala v smer zmage Mariborčanov, a so se domači uspeli zbrati in preko obramb domačega vratarja in zapravljenih žog gostov, priti do izenačenja v 17. minuti (6:6). Rokometaši Krškega so padec koncentracije v moštvu gostov pridoma izkoristili in v 23. minuti sami prvič povedli za +2 (10-8). Mariborčani so v naslednjih minutah ostali nekonkretni in domači so to izkoristli za povišanje vodstva na +4 (13:9). Zadnji gol prvega polčasa je dosegel Matic Košec in ekipi sta na odmor odšli z rezultatom 14:10.

V drugi polčas so domačini vstopili še bolj samozavestno, kar so nakazali z ekspozivno igro in s krepkim povišanjem rezultata. V 37. minuti so dosegli gol za vodstvo s +9 (19:10). Tekma se je v naslednjih minutah nadaljevala v izenačenem slogu in razlika v rezultatu se ni veliko spreminjala vse do 50. minute, ko je minuto odmora zahteval Luka Žvižej. Mariborčani so se uspeli nekoliko zbrati in zaostanek v 58. minuti znižati na +5 (24:19). Zadnji gol je v zadnji minuti dosegel Filip Jerenec in tekma se je končala s 25:20.

Trener RK Maribor Branik, Luka Žvižej: “Po dobrem začetku na današnji tekmi, po vodstvu, smo padli v črno luknjo, dobili strah pred zmago, naredili preveč napak in zgrešili preveč čistih strelov. Na koncu smo sicer lovili, a nismo uspeli uloviti Krškega.”

RK Krško : RK Maribor Branik – 25:20 (14:10)

RK Krško: Sintič (7), Švalj (4), Šibanc (3), Baznik (3), Sobotič (2), Romih (2), Košir (1), Grobelnik (1), Dosedla, Resnik, Novak, Škafar, Glaser | Logar, Kozole, Žitkovič

RK Maribor Branik: Jerenec (7), Jezernik (4), Planinšek (3), Blagotinšek (1), Kačičnik (1), Košec (1), Budja (1), Gregorič (1), Hedl (1), Sok, Grobelnik, Razgor, Kovačec | Strašek, Zupančič, Lorger