You are currently viewing Maribor pretil do končnice, ki je pripadla Celjanom
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je spomladanski del sezone pričel z domačo tekmo proti RK Celje Pivovarna Laško. Štajerski derbi je bil uvodna tekma 14. kroga lige NLB, končal pa se je z zmago Celja (24:30).

Prvi gol na tekmi so dosegli Celjani, a se je dalo že v uvodnih minutah videti, da je mariborska ekipa v obračun vstopila zelo motivirano. Ves prvi polčas je bil zelo izenačen. V uvodnih minutah so v glavnem za gol vodili Celjani, Maribor pa je prvič povedel v 8. minuti. Nekaj trenutkov zatem bi lahko kapetan Tadej Sok prednost povišal na +2, a je Bojić ubranil njegov poskus s sedmih metrov. Maribor je nato prevzel pobudo in v 17. minuti povedel z 10:8. Alem Toskić je reagiral z minuto odmoro, po kateri so se 24-kratni državni prvaki ekspresno vrnili in izid poravnali na 10:10. Do konca prvega polčasa so nato gostje v 21. minuti povedli z 10:12, nato pa do odmora ostali brez gola. V tem delu igre je Žvižej ostal brez Anžeta Blagotinška, ki je v 21. minuti prejel rdeči kraton. Maribor se je po napakah Celja v napadu vrnil v igro in izid poravnal, v zadnjem napadu pa zapravil priložnost, da bi na odmor odšel z golom prednosti. Po 30 minutah je na semaforju pisalo 12:12. Skozi ves prvi polčas je navduševal Denis Strašek, ki se je izkazal z osmimi obrambami in spravljal Celjane ob živce.

Tudi začetek drugega polčasa je bil izjemno izenačen. Maribor je v uvodu trikrat povedel, nato pa so gostje pripravili preobrat in v 35. minuti povedli s 15:17. Naši fantje se niso predali, le štiri minute zatem so znova izenačili, kapetan Sok pa je žal zapravil protinapad za vodstvo z 19:18. To so Celjani izkoristili in nato v zadnji četrtini tekme strli odpor varovancev Luke Žvižeja. Gostje so v končnici povedli z 22:29, do konca tekme pa je Maribor ublažil poraz. Tekma se je končala z izidom 24:30.

Prvi strelec tekme je bil s sedmimi goli Tim Cokan, pri Mariboru pa sta po šest golov dosegla Mitja Janc in Nejc Planinšek. Vratar Denis Strašek je tekmo končal z osmimi obrambami, Miloš Milačić je dodal štiri.

Za igralca tekme je bil izbran igralec Celja Tadej Mazej.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Mislim, da smo dober del tekme odigrali zelo dobro in uspešno parirali Celjanom. Nato so nam nekoliko pošle moči. Celje je zasluženo slavili, mi pa smo si dokazali, da lahko, za kaj več pa bi morali biti na najvišjem nivoju vseh 60 minut. Nič zato, gremo naprej. Pred nami je 14 dni, ko se lahko pripravimo za naslednjo tekmo, ki je za nas bolj pomembna. Moramo se dobro pripraviti, da bomo tekmo odigrali, kot si želimo, in da osvojimo novi dve točki.”

Alem Toskić, trener RK Celje Pivovarna Laško: “Glede na potek celotne tekme smo lahko na koncu zadovoljni samo z zmago. V Maribor smo prišli po dve točki, a nam že od samega začetka ni šlo. Imeli smo resne težave, a se na koncu izvlekli. Uspeli smo dokazati kvaliteto in na koncu zasluženo zmagali.”

14. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RK Celje Pivovarna Laško 24:30 (12:12)
RK Maribor Branik: Milačić 4, Strašek 8; Planinšek 6, Dosedla 1, Veselinović 1, Sok 2, Kovačec, Jerenec 2, Janc 6, Košec, Gregorič 1, Blagotinšek 2, Budja 2, Hedl 1.
RK Celje Pivovarna Laško: Bojić 8, Gaberšek 2; Strmljan, Terzić, Mazej 4, Razgor 4, Cokan 7, Poteko 1, Ivanković 1, Čepić 1, Kodrin 2, Žabić, Mlakar 5, Vlah 5, Suholežnik.