You are currently viewing Kapetan o pripravah: Napredek je viden, novinci so se hitro vključili v ekipo
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Vijoličasti rokometaši so zaključili s četrtim tednom priprav na novo sezono. Vzdušje v slačilnici je tokrat predstavil dolgoletni član Maribora in kapetan članske ekipe Tadej Sok.

Priprave potekajo po načrtu, za nami je že četrti teden napornih treningov. Zdaj se začenja obdobje, ko bomo odigrali nekaj več pripravljalnih tekem. Zaenkrat smo odigrali štiri in na njih pokazali določen napredek, a hkrati uvideli, da nam do želenega nivoja, ki ga od nas zahteva trener, še veliko manjka. Do začetka sezone imamo še nekaj časa in s trdim delom ter novimi preizkušnjami bomo do takrat, ko bo šlo zares, zagotovo odlično pripravljeni,” razkriva 31-letni kapetan.

Mariborčani so se v zgodnji fazi priprav pomerili z avstrijskim Ferlachom, serijskimi slovenskimi prvaki RK Celje Pivovarna Laško in hrvaškima kluboma RK Nexe Našice ter RK Dubrava. Na vseh tekmah se je kazal napredek, trener Siniša Markota pa jasno rezultat na pripravljalnih tekmah postavlja v ozadje in uigrava različne taktične zamisli ter ponuja priložnost vsem članom ekipe.

Tudi v tej sezoni je v članski ekipi nekaj novih obrazov. Vodstvo je po predčasnem koncu sezone 2019/2020 hitro zavihalo rokave in še pred začetkom priprav v štajersko prestolnico zvabilo nekaj zares nadarjenih fantov. Kaj o njih pravi kapetan Sok?

Novinci so se hitro vključili v ekipo, mislim da ni bilo večjih težav s privajanjem in verjamem, da bodo v letošnji sezoni vsi odigrali pomembno vlogo. Potrebno jih je pohvalili, saj so se izkazali in svojo dolžnost opravili tudi izven terena ter počastili ekipo, zdaj pa je na njih na, da svoje oddelajo še na terenu.

Nove obraze v ekipi bomo za naše navijače pred začetkom sezone v Ligi NLB še bolj podrobno predstavili tudi na naših profilih na družbenih omrežjih. Gremo Maribor!