You are currently viewing Ura resnice v boju za Evropo
  • Post category:Novice

Pred nami sta še zadnja dva kroga končnice za prvaka, ki bosta dala odgovor na to kdo bo na koncu državni podprvak in kdo bo kot zadnji slovenski predstavnik prihodnjo sezono nastopal v evropskih tekmovanjih. Prav za to 4. mesto se bodo v neposrednem obračunu pomerili rokometaši Maribora in Kopra.

Potem, ko so v minulem krogu rokometaši Celja Pivovarne Laško predčasno osvojili naslov državnih prvakov, bo predzadnji krog končnice za prvaka verjetno že dal odgovor na to kdo se bo razvrstil na mestih od 2 do 4. Tako bomo priča neposrednima obračunoma Velenja in Ribnice, ki za Velenjčani na 3. mestu zaostaja za tri točke, ter Maribora in Kopra, ki za Mariborčani na 5. mestu zaostajajo za 2 točki. Boj za 4. mesto bo tako še kako zanimiv, saj si bi vijoličasti rokometaši z zmago že zagotovili evropsko vozovnico. Koper je v Taboru že klonil na začetku sezone v septembru in zakaj ne bi tudi tokrat. »Naš cilj je zmaga. Tekma v Škofji Loki se nam ni posrečila in verjamem, da se bodo fantje v teh dneh zbrali in to odmislili ter v nedeljo popravili nekaj napak, ki so jih storili proti Loki. Končno 4. mesto je lep dosežek, ki ga vsi zelo želimo in prepričam sem, da premoremo dovolj kakovosti, da to pred domačimi navijači lahko obranimo. Vse je v naših rokah in želim si pravega rokometnega obračuna.« je dejal mariborski strateg Marko Šibila, ki je vesel, da je tudi zaupanje navijačev vedno večje in obiski tekem številčnejši. »Vsi si želimo polnih tribun in zagretih navijačev, ki nas pozitivno spodbujajo še posebej v kriznih trenutkih, ko nam ne gre najboljše. Ne na zadnje igralci igrajo zaradi publike in tudi navijači prihajajo zaradi igralcev ter dobrih predstav. Ta vez med igralci in navijači je zelo pomembna, kar je bilo lepo vidno na zadnji domači tekmi proti Celju. Izkoristil bi to priložnost in se jim za to zahvalil, hkrati pa verjamem, da bodo naša prizadevanja prišli podpreti tudi na tekmo s Koprom.« je zaključil Šibila.

Srečanje med RK Maribor Branik in RD Koper se bo v nedeljo 26. maja v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 19. uri in 30 minut.