You are currently viewing Markota: Kar vidim na igrišču, me zelo navdušuje
Foto: RK Maribor Branik
  • Post category:Novice

Članska ekipa RK Maribor Branik pod taktirko trenerja Siniše Markote zavzeto nadaljuje s pripravami na novo sezono Lige NLB.

Vijoličasti rokometaši bodo v sezono 2020/2021 vstopili z mlado in zelo nadarjeno zasedbo, ki je že v četrtem tednu priprav. Vsak trener se priprav loti po svoje, zato je letošnje poletje novost tudi za vse igralce, ki so v štajerski prestolnici igrali v prejšnjih letih. Markota si želi, da bi bila ekipa ob začetku sezone čim bolje fizično pripravljena, kljub temu pa ekipa v zadnjih dneh pospešeno dela tudi na sami taktiki in igri.

To z žogo gre počasi, ko je potrebno razmišljati gre vse počasi,” na vprašanje o tem, kako potekajo treningi z žogo v šali odgovarja Markota in dodaja: “Fantje so pridni, trdo delajo in poslušajo. Videli bomo, kdaj se jim bodo vse stvari vtisnile v glavo. Največ bo povedalo igrišče in same tekme. Igralci so trenutno utrujeni, za nami je namreč najtežji del priprav. Prišel je čas, da veliko delamo na taktiki in da izboljšamo našo igro. Moja želja je, da v sezono vstopimo v optimalni formi.

Markota je poleti v ekipi pozdravil kar nekaj novincev, ki so takoj zagrabili priložnost in se s trdim delom dobro vključili v ekipo.

Mislim, da so se vsi novinci dobro vklopili v ekipo. O samem razpoloženju lažje govorijo igralci, čuti pa se, da je atmosfera v slačilnici zares dobra. Vidim, da so starejši igralci, ki so že nekaj časa tu, zelo dobro sprejeli vse novince in da se odlično razumejo. Kar se dogaja v slačilnici za zaprtimi vrati ne morem povedati, a kar vidim na igrišču, me zelo navdušuje.

Ob vzdušju v ekipi pa navijače seveda še bolj zanima, kako novinci delujejo na igrišču. Za njimi je zdaj tudi že nekaj pripravljalnih tekem. “V meni ste dobili trenerja, ki ga je težko zadovoljiti. Vse igralce, to velja tudi za novince, čaka še veliko trdega dela, da bom sam lahko rekel, da sem zadovoljen.

Do začetka sezone, ki se bo začela 5. septembra, bodo Mariborčani odigrali še nekaj pripravljalnih tekem, ki pa bodo kot vse do zdaj zaradi trenutne situacije odigrane za zaprtimi vrati.