You are currently viewing Po slabi končnici poraz v Slovenj Gradcu
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so na valentinovo odigrali tekmo 18. kroga Lige NLB z RK Slovenj Gradec 2011. Vijoličasti so morali po trdi in napeti tekmi priznati premoč tekmecu, ki je slavil z 29:25.

Začetek tekme je nakazal, da bo to zelo napet obračun. Prvi zadetek na tekmi je v 2. minuti dosegel Kenan Pajt, na prvi gol Maribora pa smo čakali do 7. minute, ko je zadel kapetan Tadej Sok. Slednji je v 8. minuti poskrbel za izenačenje (3:3), nato pa so sledile boljše minute vijoličastih, ki so vse do 22. minute narekovali ritem igre. V zaključku prvega polčasa je domača ekipa izkoristila nekaj obramb Domna Ošlovnika in poskrbela za preobrat. Slovenj Gradec je na odmor odšel z dvema goloma prednosti (15:13).

Začetek drugega polčasa je bil povsem v znamenju Maribora, ki je izkoriščal obrambe Martina Kocjančiča. Velkavrh je s 7-metrovke v 34. minuti zadel za 15:17, Maribor pa je nato prednost držal vse do 45. minute, ko je izenačil Borut Ošlak (20:20). V finišu obračuna je znova sledilo nekaj črnih minut v napadu Maribora, gostitelji pa so to znali izkoristiti. Ko je v 57. minuti Ošlak zadel za 28:25 je postalo jasno, da bo težko priti do povratka. V izdihljajih tekme so domači zadržali prednost in se razveselili zmage.

Pri Slovenj Gradcu se je z osmimi goli izkazal Rok Cvetko, v dresu Maribora pa je bil s sedmimi goli najuspešnejši Filip Jerenec.

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: “Na današnji tekmi smo prvič delovali res dobro, imeli željo in pokazali, da znamo igrati. Še 15 minut pred koncem smo vodili za dva, nato pa nas je znova izdala psihološka pripravljenost. Naredili smo nekaj nedopustljivih napak, zgrešili preveč čistih priložnosti in nasprotnika vrnili v tekmo. Slovenj Gradec je to znal izkoristiti, se dvignil, mi pa smo dokončno padli in se nismo uspeli pobrati.

18. krog Lige NLB:
RK Slovenj Gradec 2011 – RK Maribor Branik 29:25 (15:13)
RK Slovenj Gradec: Soldo in Ošlovnik; Cvetko 8, Pajt 4, Glendža 3, Ošlak 3, Štumpfl 3, Bulovič 2, Milenković 2, Lesjak 2, Lampret 1, Grobelnik 1, A. Yankovskyy, Al. Yankovskyy, Banfro, Kresnik.
RK Maribor Branik: Kocjančič in Ferjan; Jerenec 7, Sok 6, Velkavrh 4, Miličević 4, Ranevski 2, Planinšek 1, Kobetić 1, Zugan, Hočevar, Puc, Sivka, Golik, Jerebie, Budja.