You are currently viewing Maribor poražen v Slovenj Gradcu
Foto: Aljaš Sešel
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je v 3. krogu lige NLB gostoval pri RK Slovenj Gradec. Gostitelji so tekmo dobili z 29:22.

Sosedski derbi so bolje odprli gostitelji, ki so prek Levca in Komarja v 4. minuti povedli z 2:0. Prvi gol za Maribor je s 7-metrovke dosegel kapetan Tadej Sok, Slovenj Gradec pa je na začetku tekme izkoriščal napake v napadu Maribora. V 7. minuti je Svečko povišal na 4:1, nato pa so se po prvi obrambi Gregorja Lorgerja na tekmi prebudili tudi naši bojevniki. Aleksa Veselinović je Maribor v 11. in 15. minuti približal na gol zaostanka, gostitelji pa prednosti nikakor niso želeli izpustiti iz rok. V finišu prvega polčasa so bili nekoliko bolj zbrani igralci Slovenj Gradca, ki so na odmor odšli s prednostjo treh golov (14:11).

Naš napad je imel na začetku drugega dela znova nekaj težav. Prvi gol v nadaljevanju so tako v 34. minuti prek Jezernika dosegli domači, za Maribor pa je bil v 36. minuti natančen Matic Košec, ki je znižal na 15:12. Slovenj Gradec je tudi v drugem polčasu ohranjal priigrano prednost in po obrambi Solda ter zadetku Komarja v zadnjo četrtino vstopil s prednostjo štirih golov (21:17). Komar je nato v 47. in 48. minuti še dvakrat zadel ter povišal na 23:18. Ob izidu 25:19 je naš trener Luka Žvižej zahteval minuto odmora in zaustavil domači nalet. Filip Jerenec je v 53. minuti zadel za 26:21, v končnici pa je potem zmanjkalo moči za povratek, kar so gostitelji znali izkoristiti in tekmo na koncu dobili z 29:22.

Pri Mariboru sta bila s po petimi gola najboljša Sok in Veselinović, pri domačih pa je sedem golov dosegel Levc.

Luka Žvižej, RK Maribor Branik: “Občutki nocoj sigurno niso prijetni, vedeli smo da nas čaka težka tekma. Čestitke Slovenj Gradcu za prvo domačo zmago, seveda pa moramo v prvi vrsti gledati nase in popraviti svoje današnje napake napake. Dogovor igre v ekipi je bil sicer dugačen, ampak dajmo se na teh napakah tudi učiti in iti po svoji začrtani poti.

Valentino Soldo, RK Slovenj Gradec 2011: “Res je fenomenalno zmagati pred domačo pubiko, dvorana je bila polna, in vzdušje fenomenalno. Odigrali smo zelo dobro v obrambi, mislim da nasprotniku nismo pustili dihati celo tekmo. Lahko bi sicer že prej pobegnili na višjo prednost, ampak na koncu se je super izteklo. Čestitam svojim fantom za res dobro predstavo danes.

3. krog lige NLB:
RK Slovenj Gradec 2011
– RK Maribor Branik 29:22 (14:11)
RK Slovenj Gradec: Dobaj, Soldo, Petrič; Levc 7, Štumpfl 4, Golčar 4, Komar 4, Šol 2, Cvetko 2, Yankovskyy 2, Jezernik 1, Lesjak 1, Grobelnik 1, Svečko 1, Banfro, Kleč.
RK Maribor Branik: Lorger 7, Strašek 2; Košec 2, Veselinović 5, Hedl, Planinšek 3, Sok 5, Jerenec 3, Blagotinšek, Rakita 1, Budja 3, Dosedla, Knez, Zupanič, Kovačec, Gregorič.