You are currently viewing Sobota prinaša derbi s Slovenj Gradcem
Foto: Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Po zmagi v 2. krogu lige NLB proti MRK Ljubljana (34:25) je pred rokometaši mariborskega Branika nov izziv. V 3. krogu državnega prvenstva se varovanci Luke Žvižeja podajajo na gostovanje v Slovenj Gradec.

Ekipa, ki jo vodi Ivan Vajdl, je v novo sezono vstopila tako kot Maribor. Korošci so enkrat izgubili in enkrat zmagali, njihov prvi strelec pa je trenutno nekdanji član Maribora Uroš Štumpfl, ki je na uvodnih tekmah vpisal 14 golov.

Slovenj Gradec je zelo kvalitetna ekipa, na kar opozarja tudi naš trener Luka Žvižej, ki je svoje varovance tekom tedna dobro pripravil na sobotni izziv. “Fantje še naprej pridno trenirajo, tako da nimamo problemov slediti planu, ki smo si ga zastavili. Analizirali smo našo zadnjo tekmo, ob tem pa se pripravljali na nasprotnika, ki nas čaka. To je Slovenj Gradec, kvalitetna in izkušena ekipa, ki na domačem terenu še lovi prvo zmago. Od njih pričakujem trdo borbo vse do konca. Zavedamo se, kaj nas v Slovenj Gradcu čaka, dobro smo se pripravili. Tja gremo v boj za nove točke,” pred sobotno tekmo razmišlja Žvižej.

Pri Mariboru sta po dveh krogih na lestvici strelcev najbolj razpoložena Tadej Sok (14 golov) in Aleksa Veselinović (10 golov), za uspeh na zahtevnem gostovanju pa bo morala ekipa znova garati v obrambi.

Obračuni s Slovenj Gradcem imajo dolgo zgodovino in posledično tudi oznako pomembnega sosedskega derbija, ki bo tudi tokrat, tako kot večkrat v preteklih letih, zelo zanimiv. Na zadnje gostovanje na Koroškem ima Maribor lepe spomine, saj so vijoličasti 27. februarja v Slovenj Gradcu slavili s 25:31.

Sosedski derbi je na sporedu v soboto, 25. septembra, ob 19. uri. Tudi tokrat bo poskrbljeno za spletni prenos.