You are currently viewing Simon Razgor ob povratku na parket: Stanje je iz dneva v dan boljše
Foto: Mitja Potočnik
  • Post category:Novice

Pred začetkom sezone se je v Maribor vrnil najboljši strelec v zgodovini našega kluba, Simon Razgor. Povratek v štajersko prestolnico je najprej zaznamovala poškodba stopala, v 6. krogu lige NLB pa so navijači mariborskega Branika vendarle dočakali ponoven debi svojega ljubljenca.

Izkušeni Razgor je v Mariboru igral med letoma 2007 in 2014. V sedmih sezonah je dosegel 1173 golov in postal prava klubska legenda. Po vrnitvi v Slovenijo se je odločil, da bo znova oblekel mariborski dres in pomagal mladi ekipi s svojimi izkušnjami. S 36-letnikom smo med pripravami na tekmo 8. kroga lige NLB z RD Urbanscape Loka opravili kratek pogovor.

Kakšno je stanje po poškodbi, kakšna je forma?

Stanje po poškodbi še ni optimalno. Sem dovolj pripravljen za igro, ampak nisem še na 100-odstotkih. Stopalo še ni povsem pripravljeno, ampak se trudim. Iz dneva v dan je boljše. Mislim, da sem na dobri poti.

Kako te je sprejela ekipa, kako je biti med mladimi fanti?

Ekipa me je sprejela dobro. Mislim, da me vsi poznajo in vedo, kaj lahko doprinesem naši ekipi. Imamo dober odnos in čvrste temelje za uspešno zgodbo.

Kakšni so cilji za to sezono?

Cilji za letošnjo sezono? Trenutno imamo veliko težav s poškodbami. Zaradi številnih odsotnosti težko treniramo, saj nas trenutno ni dovolj niti za dve postavi. Mislim, da gremo iz tekme v tekmo. Težko bo nabirati točke. Ko bo ekipa kompletna, bo veliko lažje. Lažje se bomo pripravili na nasprotnika. Smo še na začetku sezone, zato mislim, da se bo vse odvijalo v pozitivno smer.

Nova priložnost za dokazovanje prihaja že to soboto, ko se Mariborčani podajajo na gostovanje v Škofjo Loko. Tekma z Urbanscape Loko je na sporedu ob 20. uri.