You are currently viewing Premora je konec – Članska ekipa se že pripravlja na novo sezono!
  • Post category:Novice

V ponedeljek, 20. julija, so rokometaši mariborskega Branika v dvorani Tabor pod taktirko novega trenerja Siniše Markote začeli s pripravami na sezono 2020/2021.

Vijoličasti bodo skozi priprave najprej lovili optimalno telesno pripravljenost, hkrati pa hitro začeli uigravati taktične zamisli hrvaškega stratega, ki bo v novi sezoni vodil člansko ekipo. Maribor bo do začetka Lige NLB odigral tudi nekaj pripravljalnih tekem in s tem stopnjeval formo.

Zadovoljen sem s trenutnim stanjem. Vidi se, da so fantje med premorom delali po načrtu. Premor je bil dolg, rezultati na prvem treningu pa so bili dobri,” razkriva Siniša Markota, ki je predstavil tudi načrt za delo v prihodnjem mesecu: “Uvodni teden je namenjen tudi spoznavanju, nato pa sledita dva zahtevna tedna, ko bomo konstantno treniral dvakrat na dan. Zjutraj bomo delali v fitnesu in na atletskem stadionu, popoldne pa se bomo v dvorani že posvečali rokometu. Prihajajoča dva tedna bosta tako zares udarna, nato pa že prihajajo prijateljske tekme in posledično znižanje intenzitete treningov ter seveda delo na taktiki.

Predviden začetek nove sezone Lige NLB je 5. september. Zaradi pandemije koronavirusa COVID-19 bo v tej sezoni kar nekaj novih izzivov, varnost vseh udeležencev pa je jasno vselej na prvem mestu. Maribor bo sicer sezono 2020/2021 pričel z dvema tekmama v gosteh. V 1. krogu se bodo vijoličasti srečali z Izolo, v 2. krogu pa s Koprom. Prva domača tekma je tako na sporedu v 3. krogu, ko v dvorano Tabor prihaja novinec v ligi, MRK Ljubljana.

Za vse novice iz članske ekipe redno spremljajte našo spletno stran in vse profile na družbenih omrežjih. Gremo Maribor!

Seznam igralcev, ki so se začeli s pripravami na novo sezono: Anže Blagotinšek, Izidor Budja, Mark Ferjan, Matija Golik, Jure Hedl, Jan Hočevar, Filip Jerenec, Matic Košec, Gregor Lorger, Adrian Miličević, Filip Rakita,   Nejc Planinšek,  Gašper Pungartnik, Tadej Sok,  Erik Štamic, Blaž Vogrin in Stefan Žabić.