You are currently viewing Jan Hočevar bo Slovenijo predstavljal na kadetskem SP!
  • Post category:Novice

V torek, 6. avgusta, se v Severni Makedoniji začenja svetovno prvenstvo za rokometaše do 19 let. Slovenijo bo zastopal tudi član Maribora Jan Hočevar.

Slovenska reprezentanca bo v Skopju napadala visoko uvrstitev, turnir pa bo začela v skupini A, kjer so še Španija, Hrvaška, Norveška, Čile in Savdska Arabija. Na pripravah za svetovno prvenstvo so sicer sodelovali trije člani vijoličaste zasedbe (Izidor Budja, Nejc Planinšek in Jan Hočevar), selektor kadetske reprezentance Janez Klemenčič pa je na končni seznam uvrstil 19-letnega Jana Hočevarja.

Nadarjeni levičar, ki je pogodbo z Mariborom podpisal maja letos, je bil v zadnjih dveh sezonah nepogrešljiv član mladinske in članske ekipe RD Rudar, v prihajajoči sezoni pa ga čaka izziv igranja v Ligi NLB.

Jan Hočevar

Predstavljati Slovenijo na svetovnem prvenstvu je zame velika čast. To je velika potrditev in hkrati tudi spodbuda za nadaljno delo. Vsi vemo, kaj Slovenija pomeni v rokometnem svetu in zdaj je na nas, da to dokažemo na igrišču. Skozi celotne priprave smo trdo garali, vse s ciljem predstaviti Slovenijo v čim lepši luči,” pred svetovnim prvenstvom razmišlja Hočevar, ki razkriva tudi cilje slovenskih fantov v Severni Makedoniji: “Skupina s Hrvaško, Španijo, Norveško in ostalimi je sila zanimiva. Naš cilj je, da dosežemo čimboljšo uvrstitev v predtekmovanju, potem pa se začne igrati na sistem izločanja, kjer je mogoče vse. Vem, da bomo skozi prvenstvo rastli kot ekipa in na igrišču pustili zadnji atom moči.

Predstave Slovenije in našega Jana bomo budno spremljali tudi vsi v klubu, zato redno spremljajte našo spletno stran in vse naše profile na družabnih omrežjih. Prvi nasprotnik slovenske reprezentance bodo kadeti iz Čila. Tekma je na sporedu 6. avgusta ob 14.30.