You are currently viewing Strašek in Gregorič ostajata v Mariboru
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Vratar Denis Strašek in krožni napadalec Leon Gregorič bosta tudi v prihodnji sezoni nosila mariborski dres.

Vodstvo kluba se je dogovorilo za podaljšanje sodelovanja s perspektivnima igralcema, ki bosta v novi sezoni še pomembnejša aduta v zasedbi Luke Žvižeja.

19-letni vratar, Denis Strašek, je v zadnji sezoni vrata Maribora branil na 23 tekmah in večkrat izredno opozoril nase. Z borbenostjo in odlično vratarsko tehniko je na številnih tekmah navduševal z izjemnimi obrambami, v 19. krogu lige NLB pa prejel tudi nagrado za igralca kroga.

Dajnko Photography

Leon Gregorič je 19-letni krožni napadalec, ki je v zadnji sezoni na 25 tekmah dosegel 28 golov. Njegove predstave so potrdile nadarjenost, v novem tekmovalnem letu pa si bo vse skupaj želel še nadgraditi.

Denis Strašek: “Menim, da smo v pretekli sezoni dokazali, da smo prava ekipa. Skozi celotno sezono smo dvignili igro na višji nivo in mislim, da lahko naslednjo sezono na lestvici državnega prvenstva sežemo še višje. Zelo sem zadovoljen in vesel, da sem z mariborskim klubom podaljšal sodelovanje, saj bom lahko nabral še več izkušenj ob pomoči Gregorja Lorgerja in seveda, da bom dokazal iz kakšnega testa sem. Se že zelo veselim novih tekem in izzivov.

Leon Gregorič: “RK Maribor Branik mi je kot mlademu igralcu ponudil priložnost nastopanja v najmočnejši slovenski rokometni ligi, kjer nabiram dragocene izkušnje in se razvijam. S podaljšanjem sodelovanja sem izjemno zadovoljen, komaj čakam na novo sezono. Z zadnjo sezono sem kar zadovoljen, s fanti smo se dobro ujeli in vzpostavili kemijo, ki nam je pomagala priti do dobrih predstav. Izpolnili smo zadani cilj, da zasedemo uvrstitev na sredini lestvice. Poznalo se je, da je ekipa na novo sestavljena, saj je še manjkala tista idealna uigranost, ki jo bomo pridobili s časom in treningi. Prepričan sem, da lahko naslednjo sezono na lestvici posežemo še kakšno mesto višje.