You are currently viewing Velenjčani v dvorani Tabor pretrd oreh za vijoličaste
Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so na zaostali tekmi 13. kroga lige NLB z 22:32 izgubili proti RK Gorenje Velenje.

Začetek prvega dela je pripadel Mariborčanom, ki so v tretji minuti povedli z 2:0 in nato do 15. minute narekovali ritem igre. Ob vstopu v drugi del prvega polčasa so velenjske ose izid poravnale na 6:6, nato pa so sledile črne minute mariborskega napada. Vijoličasti med 14. in 23. minuto niso dosegli niti enega gola, gostje pa so to znali izkoristiti in z delnim izidom 8:0 povedli s 6:12. Strelsko sušo Maribora je prekinil Jure Hedl, prednost Velenja pa se do konca polčasa ni spremenila. Gostje so na odmor odšli z vodstvom 10:16.

V drugem polčasu so v uvodnih minutah motivirani gostje brez večjih težav zadržali prednost, ki so jo kasneje le še povečali. Mariboru se je močno poznal tudi primanjkljaj energije, razlog za to pa so bile vse okužbe s koronavirusom iz prejšnjega tedna, ko vijoličasti niso trenirali. Velenjčani so prvič s +10 povedli v 46. minuti, takšna pa je bila razlika tudi na koncu (22:32). V drugem delu je bil pri Mariboru sicer zelo razpoložen Aleksa Veselinović, ki je v tem delu tekme dosegel vseh svojih pet golov.

Veselinović in Tadej Sok sta bila s po petimi goli tudi najboljša strelca Maribora, prvi strelec tekme pa je bil s šestimi goli Matic Verdinek.

Za igralca tekme je bil izbran Timotej Grmšek.

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik: “Do padca v igri je prišlo, ker smo se šele včeraj zbrali v nekoliko kompletnejši ekipi in opravili samo en trening. Teh 12 oziroma 13 dni se je poznalo, fantje, ki so imeli koronavirus, so hitro izgubili energijo. Izgubili smo nekaj žog, zapravili nekaj žog, nasprotnik pa dosegel nekaj lahkih golov in prišel do visoke razlike. Potem je bilo težko iz tekme izvleči karkoli, Velenju pa bi seveda čestital za zasluženo zmago in za korektno odigrano tekmo.

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje: “Dejansko poskušamo vsakič razmišljati samo o naslednji tekmi. Danes smo bili ekstremno fokusirano na Maribor, ki ni slaba ekipa. Ima nekaj zelo perspektivnih igralcev in tudi nekaj starejših. Je zahteven tekmec. Tega smo se zavedali in odigrali tako kot znamo ter zasluženo zmagali.

13. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RK Gorenje Velenje 22:32 (10:16)
Maribor: Milačić 2, Lorger 3; Pungartnik 2, Planinšek 2, Veselinović 5, Sok 5, Hočevar, Miličević, Košec, Blagotinšek, Rakita 4, Budja 2, Hedl 1, Golik, Žabić 1.
Velenje: Panjtar, Taletović 7; Haseljić 5, Tajnik 3, Pajt 3, Velić 1, Starc, Miklavčič, Drobež, Komar 1, Sokolič 3, Verdinek 6, Grmšek 5, Slatinek Jovičić 2, Kavčič 3, Ravnikar.