You are currently viewing V sredo nas čaka tekma z RK Gorenje Velenje
Sven Pušnik
  • Post category:Novice

Sreda prinaša prestavljeno tekmo 13. kroga lige NLB z RK Gorenje Velenje. Obračun je na sporedu v sredo, 19. maja, ob 19.30.

Velenjčani se borijo za naslov državnega prvaka, kar daje sredini tekmi dodatno težo. Vijoličasti so trenutno v dobrem momentu, kar so navkljub vsem težavam z odsotnostmi zaradi koronavirusa dokazali v soboto, ko so samo z 11 igralci v zapisniku premagali novomeško Krko.

Tokratna naloga bo še težja, vendar fantje znova napovedujejo borbo za vsako žogo. Samo na tak način lahko Mariborčani upajo na uspeh proti Velenju, ki z dvema tekmama manj za vodilnim Celjem zaostaja za 2 točki.

Gre za sploh prvo medsebojno tekmo v sezoni 2020/21, zadnji obračun v dvorani Tabor pa so 21. septembra 2019 dobili vijoličasti (25:22).

Za napoved je tokrat poskrbel Jan Hočevar, ki je spregovoril o dogajanju v zadnjem tednu in o samem finišu sezone, ki bo zelo zgoščen.

Res je, celotno dogajanje od odpovedane tekme proti Velenju zaradi okužb tik pred začetkom tekme, do igranja v Novem mestu brez polovice ekipe in zasluženi 2 točki, vse skupaj je bila zagotovo neka posebna izkušnja. V ponedeljek smo se na treningu zbrali praktično skoraj v celotni zasedbi, zato gremo v sredo zagotovo po zmago, igramo še dvakrat proti Velenju in enkrat proti Celju, praktično lahko tudi mi odločimo prvaka, kar nas seveda še dodatno motivira, da damo vse od sebe in nadaljujemo pozitiven niz, ki ga imamo v zadnjem času.

Obračun je na sporedu ob 19.30, znova bo poskrbljeno za spletni prenos. Gremo Maribor!