You are currently viewing Drama v Kopru, Mariborčani na koncu ostali praznih rok
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so v 2. krogu Lige NLB gostovali v Kopru, ki je napeto tekmo v areni Bonifika dobil s 24:23.

Tekmo so bolje začeli gostitelji, ki so izkoriščali napake vijoličastih in povedli s 3:0. Maribor je prvi gol dosegel v 5. minuti (4:1), nato pa se je zasedba Siniše Markote predramila. Igra v napadu je stekla in prednost domače ekipe je hitro skopnela. Po nekaj zapravljenih priložnostih Maribora, so vijoličasti prvič izenačili v 18. minuti, v naslednjem napadu pa tudi prvič povedli (18:19). Eni in drugi so v drugem delu prvega polčasa delali napake v napadu, izid pa je posledično ostal izenačen. Maribor je nekajkrat z odličnimi obrambami reševal Gregor Lorger, ki je v prvem polčasu zaustavil šest poskusov Koprčanov. Na semaforju je ob odmoru pisalo 13:13.

Začetek drugega polčasa je pripadel Mariborčanom, ki so hitro povedli za dva gola (13:15). Gostitelji so se vnovič ekspresno vrnili in izid poravnali (16:16). Nato so znova sledile minute varovancev Markote, ki so povedli s 16:19, v 44. minuti pa imeli napad za +4, a žoga ni želela v gol. Koprčani so se po minuti odmora znova hitro vrnili in v zadnji četrtini tekme poskrbeli za preobrat. Domačini so povedli v 49. minuti z izidom 21:20 in prednosti do konca niso več izpustili iz rok. V zadnji minuti je sicer sledila prava drama. Koprčani so vodili s 24:22, pa si privoščili neumnost, ki jo je z golom izkoristil Sok. V zadnjih sekundah si gostitelji niso privoščili nove napake in Koper je tako prišel do prve zmage v novi sezoni.

Siniša Markota: “Danes so nam manjkale samo izkušnje. Zelo slabo smo začeli tekmo, gostitelji so hitro povedli s 4:1. Nato smo se uspešno vrnili v tekmo, do konca polčasa izenačili, nato pa v drugem polčasu povedli s+3 in imeli “zicer” za +4, ki pa ga nismo izkoristili. To me sicer ne zanima, saj so tudi domačini zapravili veliko čistih priložnosti. Zmotilo me je, da smo po zapravljeni priložnosti domačim podarili tri žoge. Koper je to izkoristil in po vodstvu s tremi goli smo se znašli v zaostanku z dvema zadetkoma. S tem se je prelomila tekma, Koprčani pa so vnovčili nekatere izkušene igralce in ohranili to prednost do konca.

2. krog Lige NLB:

RD Koper – RK Maribor Branik 24:23 (13:13)
RD Koper: Jelovčan, Logar; Jovičić 5, Dolenc, Žagar, Pavlović 2, Poklar 5, Konjević, Moljk 2, Smolnik, Zugan 1, Sanabor, Makuc 1, Planinc 3, Kete 3, Breznikar 2.
RK Maribor Branik: Ferjan, Lorger 15; Vogrin, Planinšek, Veselinović, Sok 8, Hočevar, Jerenec 2, Miličević, Košec 1, Blagotinšek, Rakita 4, Budja 1, Hedl, Golik 1, Žabić 5.