You are currently viewing Novo gostovanje na Obali – Tokrat odhajamo v Koper
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika se bodo v 2. krogu Lige NLB znova podali na zahtevno gostovanje. Tokrat jih čaka obračun z RD Koper.

Po uspešnem začetku sezone in zmagi proti RD Butan plin Izola gre nova sezona hitro naprej. Zaradi televizijskega prenosa obračuna s Koprom je naša tekma ta teden na sporedu že v petek, kar je nekoliko skrajšalo čas za samo pripravo.

Koper je v 1. krogu v gosteh izgubil pri Trimu, a v Trebnjem zelo drago prodal svojo kožo. Trebanjci so tekmo dobili po napeti končnici, Primorci pa so dokazali, da so sestavili kvalitetno moštvo. V uvodnem krogu sta bila v ekipi, ki jo tudi letos vodi Uroš Rapotec, najbolj nevarna Tine Poklar (sedem golov) in nekdanji član Maribora Andraž Kete (pet golov).

Vijoličasti imajo s Koprčani kar nekaj neporavnanih računov, saj jih na zadnjih petih ligaških tekmah niso uspeli premagati. Maribor je Koper v Ligi NLB zadnjič premagal 13. septembra 2018 (23:20).

Zahtevnosti naloge se zaveda trener Maribora Siniša Markota, ki pa se s preteklostjo ne obremenjuje: “Vemo, da je Koper zelo dobra in kvalitetna ekipa. Z njimi se bomo pomerili v gosteh, kjer so Primorci vselej neugodni. V Koper gremo odigrati svojo igro, borili se bomo, da prikažemo tisto najboljše, kar zmoremo. Spet bomo dali vse od sebe, videli pa bomo, kaj nam bo to prineslo.

O pripravah na drugo tekmo te sezone smo se tokrat pogovarjali tudi s krožnim napadalcem Adrianom Miličevićem: “Dobro smo trenirali. Ponedeljek je bil namenjen regeneraciji, po zmagi proti Izoli smo za nagrado odigrali nogomet in se malo sprostili, nato pa smo takoj začeli trdo delati in pripravljati taktiko za novo tekmo. Mislim, da smo dobro pripravljeni.

Tekma s Koprom je na sporedu v petek, 11. septembra, ob 18.45. Tokrat nas boste lahko pospremili v neposrednem prenosu na Sportklubu!

Gremo Maribor!