You are currently viewing “Premor je bil dobrodošel, decembra nas čaka peklenski ritem.”
Foto: Dajnko Photography
  • Post category:Novice

Do naslednje tekme RK Maribor Branik je še slab teden dni. Ekipa je premor izkoristila za serijo treningov in hkrati napolnila baterije pred prihajajočim zaključkom leta 2021.

Mariborčani bodo do konca koledarskega leta odigrali še štiri tekma. Naporen niz bodo otvorili 8. decembra, ko v dvorani Tabor gostijo RK Jeruzalem Ormož. Med mini premorom smo opravili kratek intervju z našim trenerjem Luko Žvižejem, ki je v zadnjem tednu na parketu pozdravil kar nekaj igralcev, ki so na zadnjih tekmah manjkali zaradi poškodb.

Kako ste izkoristili kratek premor pred zaključkom leta 2021?

Premor je bil dobrodošel. Sami bomo na novo tekmo čakali še kakšen dan več kot nekateri klubi, saj je tekma z Ormožem, zaradi evropskih obveznosti tekmeca, prestavljena na sredo, 8. decembra. Premor smo namenili mini ciklusu priprav, lahko smo mirno trenirali, ob tem pa smo si lahko privoščili tudi kakšen dodaten dan odmora. Vse z razlogom, saj nas do konca leta v strnjenem ritmu 14 dni čakajo kar štiri tekme. To bo zelo naporen, zato smo delali na tem, da se vrnemo v optimalno stanje in pridobimo nekaj energije za peklenski ritem.

Kako je s poškodovanimi igralci, kdo še manjka?

Vrnilo se je veliko igralcev. Izven trenažnega procesa sta le še Tadej Sok in Matic Košec. Ostali nimajo večjih težav in lahko dokaj normalno trenirajo. Vsi bodo pripravljeni za sredino tekmo, ki je za nas zelo pomembna. Doma želimo neposredne nasprotnike za mesta, za katera se borimo, premagovati.

Proti Ormožu bo potrebno ponoviti bojevito predstavo iz Kopra. Bo ekipa ohranila samozavest, ki jo je krasila na Obali?

Sam si želim, da se to zgodi. Kar se tiče pristopa, na vsaki tekmi zahtevam, da igralci od sebe dajo vse. V Kopru se nam je veliko stvari poklopilo. Imeni smo težave z odsotnimi igralci, ni nas bilo niti 16. Tudi Koprčani so imeli svoje težave, a ne glede na to, bili smo bolj zbrani. Čutila se je energija in velika želja po prvih točkah na gostovanjih. Fantje so tekmo dobro oddelali in bili nagrajeni. To je zdaj že za nami. Vse skupaj je potrebno pozabiti, se pripraviti in osredotočiti na naslednji izziv, ki nas čaka.

Z ekipo ste zdaj že navajeni drug na drugega. Koliko so fantje dovzetni za učenje od trenerja z velikimi izkušnjami in hkrati od izkušenih igralcev, kot sta Simon Razgor in Tadej Sok?

Vsi se dopolnjujemo in učimo eden od drugega. To velja tudi zame. Prvič sem v takšni vlogi. Normalno je, da smo potrebovali nekaj časa, da smo se spoznali. Ekipa se je morala navaditi, kako v določenih situacijah reagiram. Prepričan sem, da dobro delamo in da bodo željeni rezultati še prišli. Do zdaj smo igrali v valovih. Enkrat dobro, včasih malo manj dobro in včasih tudi slabše. Fantje sprejemajo nasvete in kritike, skupaj pa poizkušamo najti neko najboljšo pot, ki bi nas popeljala do željenega cilja.

Do zimskega premora so še štiri tekme. Kaj bi zadovoljilo trenerja?

Mi bomo šli tekmo po tekmo. Trenutno je najpomembnejša tekma z Ormožem doma. To tekmo si želimo pred našimi navijači dobiti in osvojiti točke, ki bodo v nadaljevanju sezone še kako potrebne. Nato pa nas čaka še gostovanje pri Slovanu ter dve tekmi z Ribnico – pokal in prvenstvena tekma. Najprej torej Ormož, nato pa bomo videli, kako in kaj naprej.

Obračun z Ormožem je na sporedu v sredo, 8. decembra, ob 18. uri. Vabljeni v dvorano Tabor. Gremo Maribor!