You are currently viewing Napoved pred Koprom: Zmožni smo priti do pomembne zmage!
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Pred nami je še zadnja tekma v letu 2019. V 15. krogu Lige NLB v dvorano Tabor prihaja Koper, naši fantje pa bodo v soboto, 21. decembra, ob 17. uri naredili vse, da pridejo do pomembne zmage.

Obračuni s Koprom so vselej zelo napeti. Ekipi sta se v prejšnji sezoni borili za 4. mesto v Ligi NLB, v tej sezoni pa bo Maribor v zaključku koledarskega leta in pred zimskim premorom lovil nujne točke v boju za čim boljše izhodišče pred nadaljevanjem državnega prvenstva.

V zadnjih dneh smo delali vse, da bi dvignili fante. Slabši rezultati v zadnjih tednih so načeli samozavest. V zadnjem krogu smo visoko izgubili proti Velenju in to je bila šele prva tekma, ko smo nekako razpadli. V prvem polčasu smo poskušali odigrati na najvišjem nivoju, a smo videli, da so Velenjčani za nas trenutno premočni, nato pa smo dali priložnost igralcem, ki se vračajo po poškodbah. Dobili smo odgovore, da to še ni to. Zdaj bomo strnili svoje vrste in naredili vse, kar je v naših močeh, da v soboto premagamo Koper in da bomo praznike preživeli z nasmehom na obrazu,” v napovedi razkriva trener Maribora Davor Rokavec.

Maribor je v tej sezoni v Areni Bonifika odigral dobro tekmo, a bil na koncu za gol prekratek za vsaj točko (26:25). Koper je v prvem delu sezone prikazal nekaj zelo dobrih predstav, kar pa v soboto ne bo štelo. Vijoličasti so cel teden trdo trenirali in se dobro pripravili na nasprotnika.

Na zadnji letošnji tekmi si res močno želimo zmage. Če nam v tej sezoni zaenkrat še ni steklo, bi radi vsaj leto končali na lep način. Tekma je zelo pomembna. S Koprom smo se že v prejšnji sezoni trdo borili za točke in za četrto mesto, zato se odlično poznamo. Mislim, da smo zmožni priti do zmage,” pred tekmo razmišlja Nejc Planinšek, ki v tej sezoni s pridom izkorišča ponujene minute v Ligi NLB in iz tekme v tekmo napreduje.

Fantje bodo na zadnji domači tekmi v letu 2019 potrebovali tudi podporo navijačev, zato napolnimo tribune dvorane Tabor in dokažimo, da je Maribor tudi rokometno mesto. Gremo Maribor!