You are currently viewing Za konec leta 2019 poraz proti Kopru
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so se v 15. krogu Lige NLB pomerili s Koprom. Gostje s Primorske so tekmo dobili z 20:29.

Tekmo so bolje začeli vijoličasti, ki so povedli z dvema goloma Filipa Jerenca. Po dobrih uvodnih minutah se je mariborski napad zaustavil. Koprčani so to izkoristili in hitro prišli do popolnega preobrata. V 6. minuti je za prvo vodstvo Kopra poskrbel Nejc Planinc (3:4), naši fantje pa so nato nanizali nekaj slabih napadov. Trener Maribora Davor Rokavec je 9. minuti reagiral z minuto odmora, Koprčani pa so nato še nekoliko povišali prednost in v 14. minuti vodili s 4:9. V drugem delu prvega polčasa se je z nekaj sijajnimi obrambami izkazal Mark Ferjan, vijoličasti pa so dvakrat zaigrali tudi z igralcem več. Gostje so dolgo časi držali visok ritem, v zadnjih minutah prvega dela pa je vendarle prišla nagrada za borbenost. Maribor se je za voljo odlične igre v obrambi približal. V 28. minuti je Andraž Velkavrh izkoristil 7-metrovko in znižal na 9:12. Gostujoči strateg Uroš Rapotec je tik pred koncem reagiral z minuto odmora in zaustavil nalet Maribora. Polčas se je končal z izidom 9:13.

Drugi polčas je z dvema sijajnima obrambama odprl Ferjan, a so prvi gol po odmoru kljub temu dosegli gostje. V prvih 10 minutah drugega polčasa so eni in drugi delali napake, nato pa so naši fantje znova strnili vrste v obrambi in prišli do nekaj hitrih golov. V 43. je za 15:17 zadel Adrian Miličević, Rapotec pa je bil prisiljen v minuto odmora. Gostje so v 43. minuti prekinili 10-minutni strelski post, v zadnjo četrtino tekme pa so vstopili s prednostjo 15:19. Na žalost so znova zledile nekoliko slabše minute v mariborskem napadu, Koper pa je posledično v 51. minuti povedel za sedem (16:23). Sledila je še zadnja minuta odmora na zahtevo Rokavca, ki je vsaj za nekaj minut predramila domačo ekipo, a to žal ni bilo dovolj. Ko je Krečič v 55. minuti zadel za 18:26, je bilo jasno, da je tekma odločena.

Davor Rokavec, trener RK Maribor Branik: “Neverjetno je, da smo znova videli tekmo, v katero smo dobro vstopili, nato pa po vodstvu popustili. V slačilnici smo se vse dogovorili, fantje igrajo odlično obrambo, so hitri, a smo vseeno po vodstvu 2:0, takoj popustili. Ne vem, kaj se igralcem zgodi v glavah. Na koncu tekma vedno krene v smer, ko moramo loviti nasprotnika. Težko se je rešiti iz takšne situacije. Tako ali tako težko dosegamo zadetke, kar dokazujejo rezultati s po 20 goli. Čaka nas še veliko dela, moramo se izboljšati.

Uroš Rapotec, trener RD Koper: “Priznati moram, da smo na zadnjih petih tekmah, če odštejemo Dobovo, delali dobro. Fantje so na treninge prihajali zbrani, dobro trenirali in ves čas vedeli, kaj želijo. Plod tega dela je pozitiven niz, ki skrbi, da se dobra energija prenaša iz tekme v tekmo. Nekako mi je malo žal, da sledi premor. Fantje so dokazali, da se trdo delo obrestuej in da smo konkurenčni.

Tilen Sokolič, RD Koper, igralec tekme: “Zelo smo bili motivirani. Na počitnice smo želeli iti z zmago. Že zaradi prve tekme z Mariborom v tej sezoni smo vedeli, da nas čaka težka tekma. Pokazali smo pravi obraz tako v obrambi kot v napadu in to je bilo dovolj za današnjo zmago.

15. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RD Koper 20:29 (9:13)
Maribor: Dosedla, Kljun, Planinšek, Zugan, Kocjančič, Sok 3, Hočevar, Štamic, Jerenec 3, Miličević 3, Velkavrh 6, Ranevski 4, Budja 1, Ferjan, Sivka.
Koper: Dolenc, Guček 1, Žagar 1, Avsec 1, Krečič 5, Konjevič 1, Moljk 1, Smolnik 3, Sokolič 6, Marić 2, Makuc 1, Planinc 2, Stopar 1, Dobaj, Breznikar 4, Štavar.