You are currently viewing Dobova dobila nedeljsko tekmo v dvorani Tabor
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so na tekmi 7. kroga Lige NLB izgubili proti Dobovi, ki je v dvorani Tabor slavila s 26:34.

Prvi gol na tekmi je dosegel kapetan Maribora Tadej Sok, kmalu zatem pa se je z obranjeno 7-metrovko izkazal Mark Ferjan, a se je žoga na žalost domačih odbila nazaj do Šibanca, ki je izenačil na 1:1. Izid je bil nato do 6. minute poravnan, potem pa so gostje začeli izkoriščati napake vijoličastih in v 9. minuti povedli s +3 (3:6). V drugem delu prvega polčasa je Dobova še povišala svojo prednost in pri 9:15 v 19. minuti se je dalo slutiti, da to ne bo večer Maribora. Gostitelji so se sicer do odmora skušali približati, Filip Jerenec je v 27. minuti zadel za 14:18, izid polčasa (14:19) pa je postavil Marko Sintič.

Drugi polčas je Maribor pričel z zapravljeno 7-metrovko, neuspešen je bil Matija Golik. Kmalu zatem je Šibanc zadel za 14:21, v 34. minuti pa sta bila izključena Stefan Žabić in Izidor Budja. Dobova je v naslednjih minutah ušla celo na 10 golov prednosti (16:26), kar je pomenilo, da so Mariborčani v zadnji četrtini tekme predvsem skušali ublažiti poraz. V napadu tokrat nikakor ni steklo in gostje so na koncu slavili z visokih 26:34.

Pri domačih je bil s petimi goli najbolj razpoložen Filip Rakita, pri Dobovi pa so po šest golov dosegli Markušić, Raguž, Sintič in Šibanc.

Trenerja sta za igralca tekme izbrala Deana Šešića.

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik: Odigrali smo našo najslabšo tekmo v tej sezoni. Od prve do zadnje minute smo igrali brez koncentracije. Dobova je igrala svojo igro. Če bi v prvem polčasu proti našemu golu vrgli hladilnik, bi tudi ta šel v gol. Zares jim je vse šlo. Mi smo razbranili njihovega vratarja Lebana. Vedno smo ga uspeli zadeti. Kakor smo zaostali za štiri gole, so igralci postali nervozni, v ekipi pa na žalost nimamo vodje, ki bi v takih situacijah predramil moštvo. Dobovi moramo čestitati za zasluženo zmago.

Benjamin Teraš, trener MRD Dobova: Za obe ekipi je to bila pomembna tekma. Maribor je zelo dobra ekipa, to se je pokazalo na začetku sezone. Mi smo v prejšnjem krogu dosegli prvo zmago, to smo želeli nadgraditi. Fantje na treningih res trdo delajo, za danes pa jim moram res iskreno čestitati. V teh časih, ko ne veš, kaj te čaka jutri, so prišli osredotočeni in odigrali dobro tekmo. V vseh elementih igre smo bili zelo dobri in zasluženo zmagali.

7. krog Lige NLB:
RK Maribor Branik – MRD Dobova 26:34 (14:19)
RK Maribor Branik: Ferjan, Lorger; Pungartnik, Planinšek 2, Veselinović 3, Sok 2, Hočevar, Jerenec 1, Miličević, Košec 2, Blagotinšek, Rakita 5, Budja 2, Hedl 3, Golik 3, Žabić 3.
MRD Dobova: Leben, Blažević; Bradeško 3, Markušić 6, Draga, Seferović 1, Jezernik, Košir 1, Mlakar 1, Šešić 4, Glaser, Raguž 6, Kozolić, Sintič 6, Mijušković 1, Šibanc 6.