You are currently viewing Kapetanova napoved pred Ribnico: Ponoviti moramo pristop iz Ormoža
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika bodo v petek znova na delu. V dvorano Tabor prihaja RD Riko Ribnica, vijoličasti pa bodo na tekmi 23. kroga skušali še drugič v sezoni premagati suhorobarje.

Na tekmo 10. kroga v Ribnici imajo Mariborčani lepe spomine. Varovanci Siniše Markote so proti nekdanjemu klubu hrvaškega trenerja odigrali eno izmed najboljših tekem v sezoni in slavili z 22:28.

Ribnica se je od takrat pošteno spremenila, zamenjala trenerja in dvignila formo. Ekipa Gregorja Cvijiča je s 23 točkami šesta ekipa lige, 17. aprila pa je prekinila negativen niz štirih tekem brez zmage in na zaostali tekmi z 31:29 premagala Izolo.

Mariborčani na domačih tekmah z Ribnico že dolgo ne poznajo zmage, vsi v slačilnici pa upajo, da se to spremeni. Vijoličasti so Ribnico v dvorani Tabor zadnjič premagali 15. februarja 2017 (27:26).

“Od našega prvega obračuna v tej sezoni je minilo že kar precej časa, ampak še vedno lahko rečemo, da smo takrat odigrali eno izmed boljših tekem v sezoni. Seveda si vsi želimo, da se zgodba ponovi in da vpišemo dve točki, ki bi nam pred zaključkom prvenstva prišle še kako prav,” pred tekmo razmišlja kapetan Tadej Sok, ki se je dotaknil tudi priprave na tekmo:

Na Ribnico smo se vsekakor kvalitetno pripravili, v prvi vrsti pa se moramo osredotočiti nase in na svoje naloge. Pomembno bo, da ponovimo borbenost in pristop s tekme v Ormožu, hkrati pa moramo zmanjšati število napak. To namreč še vedno ostaja ena izmeg naših največjih težav. V kolikor nam to uspe verjamem, da se lahko ponovno nadejamo pozitivnega rezultata.”

Tekma z Ribnico je na sporedu v petek, 23. aprila, ob 20.30. Obračun boste lahko pospremili v neposrednem prenosu na televiziji Sportklub, ki bo poskrbela tudi za spletni prenos.

Gremo Maribor!