You are currently viewing V soboto v dvorano Tabor prihaja Izola
RK Maribor Branik
  • Post category:Novice

Liga NLB se nadaljuje. To soboto Mariborčane čaka tekma 9. kroga, v štajersko prestolnico pa prihaja povratnik med slovensko rokometno elito, RD Butan plin Izola.

Trener Maribora Davor Rokavec bo v soboto dočakal prvo domačo tekmo, v goste pa prihaja ekipa, proti kateri bo naša ekipa odkrito lovila tretjo zmago v državnem prvenstvu. Po porazu v Trebnjem se je ekipa hitro osredotočila na nove izzive, glavni cilj do konca jesenskega dela Lige NLB pa bo čim več osvojenih točk.

Poraz v Trebnjem nas je malo pretresel, česar si po zmagi proti Ormožu nismo želeli. S tisto zmago smo se psihološko dvignili, a tega nismo znali nadgraditi. Na zadnji tekmi smo si privoščili zares slabih 15 minut v prvem polčasu, ko smo povsem padli in se vrnili v stare okvirje, ki so jih fantje vajeni še od prej. S treningi to skušamo odstraniti, ta teden pa smo se predvsem želeli tudi osvežiti. Veliko je novih informacij in novih stvari, vse pa bi radi v kratkem času implementirali v našo igro. To vsekakor ni lahko. Fantje tudi niso bili dovolj fizično pripravljeni za dve tako zahtevni tekmi v štirih dneh. Želim si, da se bomo ta teden uspešno pripravili na Izolo in da bomo v soboto na igrišču delovali dobro,” pred domačim debijem razmišlja Rokavec.

Izola je v tej sezoni prišla do ene zmage. V 3. krogu so ribari premagali Slovenj Gradec, nato pa so remizirali še s Trebnjim. Na nekaterih obračunih so varovanci Fredija Radojkoviča prikazali zares lepo igro, na to pa v napovedi sobotnega obračuna opozarja tudi Rokavec.

Izolo sem že analiziral. Tudi oni imajo, podobno kot mi, dva obraza. Proti Trimu so bili v obrambi izjemni in prišli do velike točke, nato pa pridejo tekme, na katerih imajo veliko težav. Upam, da bodo proti nam pokazali prav ta obraz in da bomo mi to znali izkoristiti ter se na koncu veselili zmage. Sam se sicer bolj ukvarjam z nami. Želim si, da bi imeli karakter in prepoznavno igro. Ko bomo to dosegli, bo vse veliko lažje,” dodaja Rokavec.

Pred sobotno tekmo se bo naš trener ukvarjal tudi s tem, kdo bo pripravljen za igro. Kar nekaj fantov ima težave s poškodbami, to pa vsekakor odpira priložnost, da Rokavec preizkusi igralce iz mladinskega pogona.

Veliko težav imamo tudi s poškodbami. Zagotovo smo izgubili kapetana Soka, do konca koledarskega leta bomo vsekakor pogrešali Golika in Zugana, popoldne pa bo prvi trening opravil Sivka, ki bi se lahko vrnil. V sredo je sicer zbolel vratar Kocjančič, a zaenkrat ne razmišljamo, da ga v soboto ne bi bilo z nami.  Tudi zato na treningu priložnost dobivajo nekateri mladinci. Morda bomo uporabili tudi, katerega od njih. Ne bomo jokali, pač pa naredili vse, da pridemo do zmage,” je za konec še povedal hrvaški strokovnjak.

Izola je v dvorani Tabor zadnjič gostovala 11. marca 2017, ko je Maribor slavil z 31:15.