You are currently viewing Z Dobovo še drugič letos, tokrat v Taboru
  • Post category:Novice

Drugi del rednega dela državnega prvenstva rokometaši mariborskega Branika pričenjajo z domačo tekmo proti moštvu Dobove.

7 zmag, 1 remi in 3 porazi ter ob tem 15 osvojenih točk je izkupiček vijoličastih rokometašev, ki so polovico rednega dela, sicer s tekmo več kot Gorenje, zasedli 3. mesto. Grez za zelo soliden rezultat, ki je dobra popotnica za drugo polovico rednega dela in tako željeno uvrstitev v končnico za prvaka. Prvo stopnica na k omenjenemu cilju pa je srečanje v domačem Taboru proti na lestvici precej slabše uvrščeni Dobovi, katero je mariborski Branik na obračunu v njihovi dvorani premagal s prednostjo 5-ih zadetkov. Po rezultatu sodeč so Branikovci v začetku septembra prišli do lahke zmage, a je bilo na parketu drugače. Nič manj zahtevni obračun pa ne pričakujejo tudi v soboto na svojem igrišču. »V teh mesecih sem spoznal, da je slovenska liga zelo močna, na trenutke je igra celo zelo agresivna. Proti Dobovi sem odigral prvo srečanje v slovenski ligi in moram priznati, da nam je bilo vse prej kot lahko. Imajo dobro moštvo, a bomo tokrat še dodatno motivirani saj igramo pred domačo publiko in naredili bomo vse, da točki ostaneta doma. Kadar igramo zunaj smo v majhnih dvorana, ki se hitro napolnijo in pripravijo dobro vzdušje. Zato si želim, da bi nas v Tabor prišlo večje podpreti število ljudi. Tako bi dobili še dodatni zagon in motivacijo, v težkih trenutkih pa prepotrebno osredotočenost za uspeh.« je dejal 23 letni Romun z madžarskim potnim listom v vijoličastem dresu Iulian Jerebie. Robustni krožni napadalec si želi nadaljevati niz uspešnih rezultatov. »Vzdušje v moštvu je odlično in radi bi nadaljevali niz dobrih tekem z zmagami. Imamo dobro in sposobno moštvo, ki lahko premaga vsakega nasprotnika.« je zaključil Jerebie.

Srečanje med RK Maribor Branik in MRD Dobova se bo v soboto 01. decembra v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 17. uri in 30 minut.