You are currently viewing Pred nami še en teden trdega dela, prva tekma na sporedu 6. februarja
Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so v slabem mesecu trdega dela s treningi dvignili telesno pripravljenost in ves čas odpravljali taktične napake, ki jih je trener Siniša Markota izpostavljal v prvem delu sezone. Pred vijoličastimi je samo še en teden priprav, prva tekma v drugem delu sezone pa je na sporedu prihodnjo soboto, 6. februarja, ko v dvorano Tabor prihaja RD Koper.

Mariborčani so s pripravami na drugi del sezone začeli že 4. januarja. Zaradi trenutne situacije s pandemijo koronavirusa so priprave nekoliko drugačne kot v prejšnjih letih. Manj je možnosti za pripravljalne tekme, zato je bilo potrebno improvizirati z igranjem medsebojnih tekem na treningih, dobro delo pa so fantje potrdili tudi na zaenkrat edinem pripravljalnem obračunu v Dobovi, kjer so zanesljivo slavili.

Za nami je slab mesec napornih treningov in trdega dela, z naslednjim vikendom pa se končno spet začne zares. Lahko rečem, da so za nami dobre priprave, ki pa so bile letos nekoliko drugačne . Zaradi znane situacije ni bilo toliko prijateljskih tekem, smo pa zato odigrali več medsebojnih tekem. Delali smo predvsem na tem, da popravimo napake, ki smo jih delali v prvem delu sezone in ki so nas stale kar nekaj točk. Počasi se vračajo tudi vsi poškodovani fantje, tako da mislim, da se lahko nadejamo dobrih iger in rezultatov v drugem delu sezone. Bo pa že prva tekma res dober test naše pripravljenosti in se je že veselim,” je o pripravah povedal kapetan Tadej Sok.

Naporne januarske priprave niso nič novega za domačega asa Izidorja Budje, ki je v tej sezoni močno napredoval in v jesenskem delu na 10 tekmah dosegel zavidiljivih 33 golov. “Izi” je pred dobrim mesecem in pol podaljšal pogodbo z Mariborom, kjer bo v prihodnje vsekakor med nosilci igre.

S pripravami sem zadovoljen, seveda so fizično zelo intenzivne, ampak tako pač mora biti, saj moramo naš fizični in kondicijski nivo spraviti na ustrezno raven. V primerjavi s prejšnjimi leti so priprave malo bolj naporne, ampak ni pritoževanj, ker vemo da nam bo to pomagalo v lovu na boljše rezultate,” je povedal Izidor Budja.

Maribor je v prvem delu sezone odigral 10 tekem in vpisal štiri zmage. Vijoličasti bodo spomladanski del otvorili z domačo tekmo proti Kopru, ki je na sporedu v soboto, 6. februarja, ob 17.30. Tudi v drugem delu sezone bomo za vse domače tekme organizirali spletni prenos.