You are currently viewing Mariborčani na pripravljalni tekmi namučili slovenske prvake
  • Post category:Novice

Zimske priprave na drugi del sezone Lige NLB se bližajo koncu. Zaradi trenutnih razmer s pandemijo koronavirusa so vijoličasti bojevniki odigrali manj pripravljalnih tekem kot v preteklosti, zato je potrebno vsako priložnost za obračun s kvalitetnim nasprotnikom dobro izkoristiti.

Mariborčani so se za drugo in zadnjo pripravljalno tekmo med zimskim premorom dogovorili s serijskim državnimi prvaki iz Celja. Pivovarji so gostovali v dvorani Tabor, kjer smo pospremili zanimiv obračun.

Siniša Markota je igralni čas enakomerno porazdelil med vse igralce, vijoličasti pa so bili do zadnjih 10 minut v igri za zmago. Prvi polčas je postregel s super predstavo Maribora. Ekipi sta se več čas izmenjavali v vodstvu, v samem finišu pa so varovanci Markote dosegli dva hitra gola in na odmor odšli s prednostjo 17:16.

Na začetku drugega polčasa je Maribor v 37. minuti povedel s 23:20, nato pa so se gostje predramili in v 48. minuti sami povedli za tri (25:28). V zadnjem delu tekme se je dalo opaziti razliko v širini kadra, kar je privedlo do zmage Celja z 29:34.

Pri Mariboru sta bila najbolj razpoložena Izidor Budja in Filip Rakita. Rakita je dosegel 8 golov, Budja pa 6.

Pripravljalna tekma:
RK Maribor Branik – RK Celje Pivovarna Laško 29:34 (17:16)
RK Maribor Branik: Lorger 4, Ferjan 3, Milačić 2; Pungartnik 2, Košec, Veselinović 2, Hedl 2, Lasica, Planinšek 1, Žabić 3, Sok 2, Hočevar 1, Blagotinšek 2, Rakita 8, Budja 6.