You are currently viewing Premora je konec, čas je za prvo tekmo v letu 2021
RD Koper
  • Post category:Novice

Zimski premor je končan, čas je za nadaljevanje Lige NLB! Mariborčani se bodo v soboto ob 17.30 za uvod v leto 2021 pomerili z RD Koper.

Tekme s primorski klubom so bile v preteklosti vedno zelo napete. Tudi obračun v tej sezoni v 2. krogu je bil tak, na koncu pa so se veselili Koprčani. Vijoličasti bojevniki so posledično zelo motivirani, da se tekmecu oddolžijo za poraz in vpišejo peto zmago v tej sezoni.

Trener Maribora Siniša Markota je z ekipo trdo delal več kot mesec dni. Januarske priprave so se začele 4. januarja, fantje pa so na njih dvignili telesno pripravljenost, delali pa so tudi na tehniki in taktiki. Hrvaški trener je želel predvsem odpraviti nepotrebne napake, ki so se v igri mlade in nadarjene ekipe velikokrat pojavile v ključnih trenutkih napetih tekem. Napredek je bil viden na obeh pripravljalnih tekmah.

Igralci so bili s pripravami zelo zadovoljni, kar razkriva tudi napoved sobotne tekme Jana Hočevarja: “Menim, da smo kvalitetno oddelali priprave na drugi del sezone, zato se že veselim prve tekme. Analizirali smo igro Kopra in vemo, kje so naše priložnosti, na nas pa je, da le-te tudi izkoristimo. Navijači lahko od nas pričakujejo borbo od prve do zadnje minute in igro na zmago na vsaki tekmi!

Sobotni obračun s Koprom si boste lahko ogledali v spletnem prenosu na naši Facebook strani. Gremo Maribor!