You are currently viewing Kapetan Sok poskrbel za remi v dvorani Tabor
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

V 16. krogu lige NLB je RK Maribor Branik v dvorani Tabor gostil RD Koper. Izredno dramatična tekma je poskrbela za polno preobratov, na koncu pa sta si ekipi razdelili točke (30:30).

Že začetek tekme je napovedal, da bo to nov zanimiv obračun Maribora in Kopra. Po prvih petih minutah so gostje vodili s 3:5, a so bili naši fantje ves čas povsem zraven. Gostje so bili sicer tisti, ki so v prvem polčasu narekovali ritem igre, kar je prišlo do izraza v končnici prvega polčasa, ko je Koper povedel z 9:15. Tik pred odmorom je naši ekipi uspel dober niz, tako da smo na odmor odšli ob rezultatu 14:17.

Takoj na začetku drugega polčasa so varovanci Luke Žvižeja napovedali odločen lov na nasprotnika. Izenačenje se je izmikalo vse do 44. minute, ko je za 22:22 zadel Jan Kovačec. V zadnji četrtini tekme smo nato videli ogromno drame. Maribor je imel tudi nekaj situacij za popoln preobrat, a jih žal ni izkoristil, na koncu pa smo videli izjemen povratek naših fantov, ki so v zadnji minuti že zaostajalo za dva gola. Za točko sta na koncu poskrbela Filip Jerenec in Tadej Sok.

Prvi strelec tekme je bil Filip Jerenec (9 golov), pri Kopru pa sta po šest golov vpisala Andraž Kete in Adam Bratkovič. Za igralca tekme je bil izbran vratar Maribora Luka Zupančič, ki je v ključnih trenutkih vpisal 6 obramb.

Luka Žvižej, RK Maribor Branik: »Danes smo si na koncu to točko zasluženo priigrali. V drugem polčasu smo zaigrali z več energije, videl sem nasmehe na obrazu. S tem je bilo takoj lažje igrati. Izkoristili smo priložnost, dali gol v zadnji sekundi. S točko moramo biti zadovoljni.«

Nejc Poklar, RD Koper: »Napeta tekma, kot smo pričakovali. Na koncu zaslužena delitev točk, mi žal nismo izkoristili svojih priložnosti, kar je Maribor znal vnovčiti in na koncu prišel do remija.«

16. krog lige NLB:
RK Maribor Branik – RD Koper 30:30 (14:17)
Maribor: Strašek, Lorger 7, Zupančič 6; Jerenec 9, Sok 5, Jezernik 4, Hedl 3, Kačičnik 3, Budja 3, Kovačec 1, Košec 1, Razgor 1, Gregorič, Planinšek.
Koper: Jelovčan 6, Morato, Đurica 2; Kete 6, Bratkovič 6, Poklar 5, Žagar 4, Zugan 4, Vujović 2, Moljk 2, Bekrić 1, Beganović, Konjević, Sanabor, Furlan, Breznikar.