You are currently viewing Napeto gostovanje v Ribnici brez zmagovalca
  • Post category:Foto / Novice

Obračun med Ribnico in Mariborom se je začel zelo obrambno, saj je prvi zadetek padel šele v 4. minuti, ko je Tadej Sok z lobom matiral domačega vratarja iz 7 metrov. Ob koncu 5. minute so domači uspeli rezultat izenačiti na 1:1. Tekma se je nadaljevala v izenačenem ritmu, ki je napovedoval napeto tekmo. Mariborčani so preko gola Jerenca v 17. minuti prišli do vodstva (6:7). V 20. minuti je sodnik Simonu Razgorju pokazal rdeči karton, Denis Strašek pa je uspešno ubranil 7-metrovko. Mariborčani so vodstvo, kljub dvema hkratnima izključitvama med 20. in 23. minuto, držali vse do 24. minute. Mariborčani so v 28. minuti prvič prišli do vodstva s +2, ko je gol dosegel Kačičnik (8:10). Domači so v zadnji sekundi prvega polčasa uspeli izenačiti na 11:11.

Drugi polčas je napovedoval isti izenačen ritem, saj je po 40. minutah igre bil izid še vedno izenačen (15:15). Naslednjih 10 minut igre je domača ekipa izkoristila nekaj napak Mariborčanov in v 45. minuti prišla do vodstva s +2 (17:15). Dvoboj se je nato odvijal v slogu prvega počasa tekme in Mariborčani so v 54. minuti z golom Kačičnika ponovno izenačili (21:21). Napeto je bilo zadnjih 5 minut, ko so domači uspeli ponovno povesti za +2 (23:21), a so se gostje uspeli pobrati in z golom Planinška v 59. minuti izenačiti na končnih 23:23. Priložnost za zmago je v izdihljajih tekme imel kapetan, Tadej Sok, a je žoga žal odletela mimo gola.

RD Riko Ribnica : RK Maribor Branik – 23:23 (11:11)

RD Riko Ribnica: Grebenc (7), Žagar (5), Cimerman (3), Lajlek (2), Bogdanović (2), Hrastnik (2), Nosan (1), Miličević (1), Grum, Levstek, Zakrajšek, Ljvear, Gorenc | Jelenovič, Klarič, Meštrić

RK Maribor Branik: Planinšek (6), Kačičnik (4), Jerenec (3), Budja (3), Sok (2), Kovačec (2), Blagotinšek (1), Jezernik (1), Gregorič (1), Hedl, Razgor, Grobelnik, Košec | Lorger, Strašek, Zupančič

Denis Strašek, vratar Maribora Branika: “Celotna tekma je bila zelo izenačena. Borili smo se od prve do zadnje sekunde. V prvem polčasu mi soigralci z odlično obrambno predstavo zelo pomagali, zato sem zbral veliko obramb. V drugem polčasu pa smo nekoliko padli, a smo to z željo in borbenostjo nadoknadili ter zasluženo prišli do točke na zahtevnem gostovanju v Ribnici.”