You are currently viewing Nova drama v dvorani Tabor, tokrat remi z Ribnico
Dajnko Photography
  • Post category:Novice

RK Maribor Branik je v 22. krogu lige NLB v dvorani Tabor gostil ekipo RD Riko Ribnica. Izredno napeta tekma se je končala z delitvijo točk (33:33).

Začetek tekme je zaznamoval predvsem vratar Denis Strašek, ki je gostujoče igralce spravljal ob živce s svojimi izjemnimi reakcijami. Prvi gol na tekmi smo videli v 2. minuti, ko je zadel Izidor Budja. V uvodnih 10 minutah je Strašek zbral sedem obramb ter bil glavni razlog za minimalno vodstvo. Ribnica je nato v napadu začela izkoriščati svoje priložnosti in v 20. minuti po delnem izidu 5:2 povedla z 10:13. Gostje so prednost treh golov zadržali do konca prvega polčasa. Ob odmoru je na semaforju pisalo 15:18.

Na začetku drugega polčasa smo se z dobro igro v napadu in z razpoloženim Straškom vrnili ter prek kapetana Tadeja Soka v 35. minuti izenačili (19:19). Sledile so napete minute, ko je Ribnica znova uspela povesti za dva gola. To ni zmedlo varovancev Luke Žvižeja, ki je v 43. minuti zahteval minuto odmora. Takoj po njej je Budja zadel za 24:23. V zadnji četrtini tekme smo videli pravo dramo. Jerenec je v 55. minuti zadel za 30:29, nato pa sta za Maribor zadela še Budja in Kačičnik. Budja je v 60. minuti Maribor popeljal v vodstvo s 33:32, a to na žalost ni zadoščalo za zmago. Ribnica je v zadnjem napadu z igralcem manj in brez vratarja lovila izenačenje in do točke prišla po 7-metrovki v zadnjih sekundah. Gašper Hrastnik je žal ugnal izkušenega Lorgerja, za konec pa je sledil še poskus Jerenca iz nemogočega položaja, ko je žoga zletela mimo gola. Ekipa je tako prišla do pomembne točke, tekma pa se je končala z izidom 33:33.

Prvi strelec tekme je bil z devetimi goli Gašper Hrastnik, pri Mariboru je sedem golov vpisal Izidor Budja. Denis Strašek je tekmo končal s 17 obrambami in bil izbran za igralca tekme.

Luka Žvižej, trener RK Maribor Branik: “Denis je bil danes v golu zares izjemen. Tudi vsi ostali igralci so pokazali zelo dobro igro. Uspevalo nam je igrati tako, kot smo se dogovorili pred tekmo. Na koncu smo nekoliko razočarani, saj smo imeli priložnost za dve točki. A tako je. Tudi mi smo v tej sezoni že dobili kakšno točko po izteku tekme. Zdaj je, kot vedno rečem, na teh dobrih stvareh gradit in na preostalih tekmah poloviti točke, ki jih potrebujemo.”

Gašper Hrastnik, igralec RD Riko Ribnica: “Pričakovana težka tekma. V letošnji sezoni nam Maribor ne leži. Že lani smo imeli z njim velike težave. Na začetku smo imeli veliko težav v obrambi, napad je dobro tekel. Rad bi izpostavil predstavo njihovega vratarja, ki je bil izjemen. To je na koncu odločilo tekmo v prid domačinov. Vseeno pa mislim, da smo bili v obrambi prešibki.”

22. krog lige NLB
RK Maribor Branik – RD Riko Ribnica 33:33 (15:18)
Maribor: Strašek 17, Zupančič, Lorger; Budja 7, Kačičnik 6, Sok 5, Kovačec 5, Jezernik 5, Jerenec 2, Planinšek 2, Gregorič 1, Košec, Hedl, Razgor, Blagotinšek.
Ribnica: Jelenovič, Klarič 1, Meštrič 1; Hrastnik 9, Bogdanović 6, Grum 5, Cimerman 4, Ljevar 3, Gorenc 3, Žagar 2, Nosan 1, Adamič, Zakrajšek, Mihelič, Levstek.