You are currently viewing Slab začetek tekme odnesel možnosti za uspeh
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so v 5. krogu Lige NLB v dvorani Tabor gostili RK Slovenj Gradec 2011, ki je slavil s 26:30.

Gostje so tekmo začeli odlično. Z agresivno obrambo so spravljali v težave napad Maribora in po prvih desetih minutah vodili s 6:2. Vijoličasti so imeli na začetku srečanja nekaj težav s koncentracijo, nato pa so se zbrali in se hitro vrnili v tekmo. V 14. minuti je Stefan Žabić zadel za 5:7, kmalu pa so se v napadu znova predramili tudi gostje. V vratih Maribora se je z nekaj krasnimi obrambami izkazal Mark Ferjan, a njegovi soigralci tega niso znali izkoristiti. V končnici prvega polčasa je napad Maribora vnovič popustil, gostje pa so to znali izkoristiti. V 29. minuti so povedli s +7, Mariborčani pa so nato v zadnji minuti v igri z igralcem manj na srečo odgovorili z dvema hitrima goloma. Slovenj Gradec je prvi polčas dobil z 10:16.

Trener Maribora Siniša Markota je med odmorom dvignil ekipo, kar se je hitro poznalo na rezultatu. Priložnost za igro je dobil Aleksa Veselinović, ki se je izkazal z nekaj odličnimi potezami v napadu. Vijoličasti so se v prvi polovici drugega dela uspeli približati na štiri gole zaostanka (18:22), s tem pa napovedali napeto zadnjo četrtino obračuna. V vratih Maribora je bil še naprej dobro razpoložen Ferjan, a to ni bilo dovolj, da bi se vijoličasti povsem vrnili v tekmo. V 55. minuti je Izidor Budja žal zapravil priložnost za 24:26, gostje pa so to izkoristili. Tekma je bila ob izidu 24:28 dokončno odločena, ob zvoku sirene pa je na semaforu pisalo 26:30.

Pri Mariboru je bil z 10 goli prvi strelec kapetan Tadej Sok, pri gostih pa jih je osem dosegel Rok Cvetko, ki je bil tudi igralec tekme.

Siniša Markota, trener RK Maribor Branik: “V tekmo nismo vstopili zbrano. Mislim, da so igralci pričakovali lažjo nalogo. Borbenosti jim ne morem očitati, saj so se borili do zadnje minute, a tekmo smo zares začeli slabo in se takoj znašli v zaostanku. Proti kvalitetni ekipi, kar Slovenj Gradec je, se razlike ni dalo več izničiti. Prišli smo sicer na dva gola razlika, a je nato znova padla koncentracija. Ekipi Slovenj Gradca lahko na koncu samo čestitam za zasluženo zmago.”

Sebastjan Sovič, trener RK Slovenj Gradec 2011. “Mislim, da smo vso tekmo z izjemo nekaj minut sredi drugega polčasa igrali zelo dobro. Maribor je v prvem polčasu v napadu imel težave, nasprotnik ni bil dovolj pogumen. Mi smo to izkoristili in si nabrali lepo prednost. V drugem polčasu smo nato bolj ali manj nadzirali rezultat. Maribor je sicer imel napad za -2, ampak na koncu smo postavili stvari na svoje mesto. Pohvalil bi svoje fante za izreden pristop, imamo še veliko rezerv, ampak tokrat je bilo dovolj. Pohvalil bi tudi domačine, ki so prikazali zelo solidno igro. Vem, da njihov trener ne bo zadovoljen, a ekipa, lahko igra le tako dobro, kot ti nasprotnik dovoli.”

Rok Cvetko, igralec tekme, RK Slovenj Gradec 2011: “Mislim, da smo se dobro pripravili na njihovo obrambo 3-2-1. Nismo imeli pretiranih težav v napadu, morda se nam je le v drugem delu nekoliko zaustavila naša “polkontra”. Tekmo je na koncu odločila predvsem naša dobra obramba in nekaj lahkih golov in večja zbranost kot pri igralcih Maribora.

5. krog Lige NLB:
RK Maribor Branik – RK Slovenj Gradec 2011 26:30 (10:16)
Maribor: Ferjan 10, Lorger; Planinšek 1, Veselinović 2, Sok 10, Hočevar, Jerenec 1, Miličević, Košec, Blagotinšek, Rakita 3, Budja 3, Hedl, Golik 1, Žabić 5, Lasica.
Slovenj Gradec: Dobaj 4, Soldo 1; Orter, Grobelnik 4, Cvetko 8, Bulovič 1, Banfro, Levc 2, Šol 2, Živković 1, Lesjak 2, Milenković 4, Lampret, Štumpfl 2, Ošlak, Yankovskyy 4.