You are currently viewing Proti Slovenj Gradcu v boj za četrto zmago v sezoni!
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaše mariborskega Branika v petek čaka tekma 5. kroga Lige NLB. V dvorano Tabor prihaja RK Slovenj Gradec 2011, ki je sezono začel z dvema zmagama in dvema porazoma.

Ekipa Sebastjana Soviča je v uvodu v novo sezono že odigrala tekmi s Celjem in Velenjem ter na obeh obračunih dokazala, da gre za zelo kvalitetno ekipo. Statistično izstopata Nemanja Živković (18 golov) in Rok Cvetko (15 golov), pomembne izkušnje v ekipo pa vnaša Borut Ošlak.

Mariborčani so se na novo tekmo pripravljali po ustaljenem ritmu in ves teden zavzeto sprejemali navodila trenerske zasedbe, ki ji poveljuje Siniša Markota. Naš trener je zaenkrat lahko zadovoljen s potekom sezone, še vedno pa opozarja na segmente igre, kjer lahko vijoličasti napredujejo.

Maribor in Slovenj Gradec se dobro poznata, saj sta se ekipi srečali tudi v pripravljalnem obdobju pred začetkom sezone 2020/2021. Navkljub zmagi vijoličastih pa se Markota na ta obračun ne ozira.

Prijateljska tekma je vedno povsem drugačna kot prvenstvena. Slovenj Gradec je trenutno ena zelo kvalitetna ekipa, ki igra zelo lep rokomet. Da je ekipa kvalitetna, pričata tudi tekmi s Celjem in Velenjem, kjer je bil Slovenj Gradec vse do konca tekme v igri za točke,” napoveduje Markota.

Slovenj Gradec, ki je v lanski sezoni dobil obe medsebojni tekmi z Mariborom, tudi letos blesti z agresivno igro v obrambi. Markota se je z ekipo med pripravami na petkov obračun ozrl tudi na to: “Analizirali smo jih tako kot vsakega nasprotnika. Osredotočili smo se na njihove dobre in slabe strani. Upam, da bomo čim bolj izkoristili tisto, kar delajo slabše. Lahko pa obljubim, da bodo igralci na igrišču pustili srce, kakšen bo rezultat, pa bomo videli v petek okoli 20. ure zvečer.

Med vijoličastimi velja izpostaviti kapetana Tadeja Soka, ki je trenutno prvi strelec Lige NLB (31 golov), z 19 goli pa izstopa še Filip Rakita. Maribor je v prejšnjem krogu na tretjem gostovanju v tej sezoni zmagal proti RD LL Grosist Slovan, v prestolnici pa je z 9 goli zasijal produkt mariborske šole Izidor Budja. Tudi v petek bo zelo pomembno, da bodo naši fantje v napadu razigrani, zelo pomembna pa bo tudi obramba in dnevna forma vratarjev Marka Ferjana in Gregorja Lorgerja, ki sta sezono začela odlično.

Prisluhnite še napovedi Jana Hočevarja.

Tekmo, ki se začne ob 18.30, bo prenašal Sportklub, ki bo omogočil tudi Facebook prenos. Tudi tokrat boste z nami navijači. V dvorani Tabor si lahko obračune Lige NLB ogleda 300 gledalcev, ki morajo upoštevati vse predpise NIJZ.

Se vidimo v petek, gremo Maribor!