You are currently viewing Odlična končnica za tretjo zmago v novi sezoni!
Foto: Lin Gombač
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so se na tretjem gostovanju v novi sezoni Lige NLB razveselili tretje zmage. Vijoličasti so z 32:25 premagali RD LL Grosist Slovan.

Obračun se je zaradi prometne nesreče na primorski avtocesti pričel s 15-minutno zamudo, a to ni zmedlo naših fantov. Maribor je tekmo odprl z golom kapetana Tadeja Soka v prvi minuti in takoj prevzel pobudo. Gostitelji so v uvodnih 10 minutah držali korak z Mariborom, ki pa je že v 8. minuti prvič povedel za dva gola. S črte sedmih metrov je bil natančen Matija Golik. V 15. minuti je Stefan Žabić poskrbel za prednost s tremi goli, v drugem delu prvega polčasa pa so se prebudili tudi gostitelji. Slednji so v 21. minuti prišli do preobrata in po zadetku Eneja Jovičića povedli z 8:7. Vijoličasti se niso dolgo pobirali in že do konca polčasa znova prevzeli pobudo ter z dvema zaporednima goloma Matica Košca v izdihljajih prvega dela povedli z 11:13. To je bil tudi izid polčasa.

V drugem polčasu smo v uvodnih 15 minutah spremljali podobno igro kot v prvem. Maribor je sicer imel pobudo, a so v 41. minuti gostitelji napovedali trd boj za zmago, saj so po zadetku Alekse Tufegdžića izenačili (17:17). S tem so kot kaže tudi dokončno predramili zasedbo Maribora, ki je nato v zadnji četrtini srečanja strla odpor nasprotnika in navdušila s hitro igro. V ključnih trenutkih se je s pomembnimi obrambami izkazal Mark Ferjan, njegovi soigralci pa so to izkoriščali z lahkimi goli. Golik je v 52. minuti povišal na 19:24, v isti minuti pa je po protinapadu zadel še Sok. Domači strateg je reagiral z minuto odmora, a ta ni zaustavila naleta Maribora, ki je v zadnjih pet minut srečanja po golu Filipa Rakite vstopil s prednostjo 21:26. V finišu tekme je s tremi goli nase še dodatno opozoril tokrat izjemno razigrani Izidor Budja, Maribor pa je tekmo na koncu dobil s 25:32.

Prav Budja je bil z devetimi goli prvi strelec tekme, na drugi strani pa jih je sedem dosegel Jovičić.

Maribor se bo v 5. krogu doma pomeril z RD Slovenj Gradec 2011. Tekma je na sporedu v petek, 2. oktobra, ob 18.30. Se vidimo v dvorani Tabor. Gremo Maribor!

Siniša Markota, RK Maribor Branik: “Rad bi čestital svoji ekipi. Mislim, da smo danes zasluženo zmagali. Vidi se, da je ekipa Slovana zelo kvalitetna in da je danes igrala v krču. Razlog za to so bili trije zaporedni porazi na začetku sezone. Čestitam jim za korektno igro in jim želim čim več uspeha v nadaljevanju sezone.”

Izidor Budja, igralec tekme: “V prvem polčasu smo kot stalno igrali v nekem krču. V drugem delu nismo ničesar spreminjali, ostali smo suvereni, do izraza pa je prišla naša fizična pripravljenost. Nasprotnik nam ni več uspel slediti, mi pa smo samo zabijali lahke gole. Moji zadetki mi nekaj pomenijo, kažejo, da sem na pravi poti, vseeno pa je prioreta ekipa. Seveda sem vesel svojega dosežka, še bolj pa sem vesel naše zmage.

4. krog Lige NLB:
RD LL Grosist Slovan – RK Maribor Branik 25:32 (11:13)
Grosist Slovan: Gošić, Sejakovič; Jovičić 7, Tufegdžić 3, Martinović 3, Lešek 2, Serdinšek-Ekart 2, Topolovec 1, Svečko 1, Turnšek, Kotar, Dragar, Žurga, Brumen, Sankovič, Čemas.
Maribor Branik: Lorger 4, Ferjan 5; Košec 4, Veselinović 1, Hedl 2, Lasica, Planinšek, Žabić 2, Sok 5, Hočevar, Jerenec, Miličević, Blagotinšek, Rakita 6, Budja 9, Golik 3.