You are currently viewing Tretje gostovanje v sezoni – Tokratni nasprotnik RD LL Grosist Slovan
Foto: Anamarija Valentina Dajnko
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika bodo v petek, 25. septembra, znova na delu. V 4. krogu Lige NLB jih čaka gostovanje pri novincu v ligi, ljubljanski ekipi RD LL Grosist Slovan.

Po uspešni domači premieri se bo zasedba Siniše Markote znova preizkusila v gosteh. Tokratni nasprotnik je ekipa, ki v prvih treh krogih še ni osvojila točke, a je nikakor ne gre podcenjevati.

Slovan se je v uvodnih treh tednih pomeril s Celjem, Velenjem in Izolo, prav na zadnji tekmi pa bil najbližje uspehu.

Trener Aleš Repina v prestolnici vodi zanimivo zasedbo, z izkušnjami pa vsekakor izstopa nekdanji reprezentant Matjaž Brumen, ki se je v Slovan preselil iz Izole. Na prvih treh tekmah sta bila sicer v napadu najbolj razpoložena Enej Jovičić (11 golov) in Miha Kotar (9 golov).

»Slovan je dosti boljša ekipa kot trenutno kaže lestvica. Za njimi sta že tekmi s Celjem ter Velenjem in prav proti Velenju so se doma odlično držali, saj so še v 52. minuti zaostajali samo za gol. Menim, da igrajo zelo lep rokomet, igrajo čvrsto obrambo in zagovarjajo hitro igro s polprotinapadi in protinapadi. Morali bomo biti pozorni, da ne bomo delali napak in da jim ne bomo omogočali lahkih golov, saj slednji vedno dvignejo domačo ekipo, nam pa povzročajo velike težave,« pred tekmo razmišlja Markota.

Slovan se je v Ligo NLB vrnil po dveh sezonah v drugi ligi, v sezoni 2017/18 pa so se vijoličasti z ekipo iz Ljubljane pomerili kar štirikrat in trikrat slavili.

Prisluhnite še napovedi našega mladega organizatorja igre Jureta Hedla.

Obračun je na sporedu v petek, 25. septembra, ob 18.30. Prenos tekme boste lahko spremljali na Facebooku.

Gremo Maribor!