You are currently viewing Z Ormožem tokrat v Lukni
  • Post category:Novice

Zadnja domača tekma rednega dela prinaša lokalni derbi z ormoškim Jeruzalemom s katerim se bodo vijoličasti rokometaši tokrat pomerili v Dvorani Lukna v Ljudskem vrtu. Ob Dnevu žena, ki je sicer en dan prej, pa si lahko predstavnice nežnejšega spola tekmo ogledajo brezplačno.

Na zadnji tekmi proti Svišu so si rokometaši mariborskega Branika predčasno zagotovili uvrstitev v končnico za prvaka. Slednja se tako po dve sezonah ponovno vrača v Maribor, do konca rednega dela pa Mariborčane čakata še dve tekmi. Prva že to soboto, ko se bodo v Lukni pomerili z rokometaši ormoškega Jeruzalema. »Veseli smo, da smo se po dveh letih ponovno uvrstili v končnico za prvaka, ki smo si jo vsi tako želeli. Sedaj bo vse skupaj malo lažje, a si do konca rednega dela želimo zmagati obe tekmi, ki sta pred nami, in si tako pred končnico zagotoviti 4. mesto. Najprej nas čaka Ormož proti kateremu so obračuni vedno zanimivi, tudi zaradi lokalnega naboja. Ormožani imajo v tej sezoni nekaj težav iz rezultatskega vidika, a so z zadnjo zmago nad Celjem presenetili vse. Prva zaradi tega bodo v Maribor prišli še bolj motivirani in morali bomo dati vse od sebe ter zaigrati tako kot znamo, če želimo osvojiti obe točki.« je dejal kapetan vijoličastih rokometašev Tadej Sok, ki se počasi vrača po poškodbi gležnja.

Srečanje med RK Maribor Branik in RK Jeruzalem Ormož se bo v soboto 9. marca v mariborski Dvorani Lukna v Ljudskem vrtu pričelo ob 20. uri in 30 minut, predstavnice nežnejšega spola pa imajo zaradi svojega praznika vstop na tekmo prost.