You are currently viewing Še trojica potrjena za prihodnjo sezono
dav
  • Post category:Novice

Kljub temu, da se je sezona šele dodobra prelevila v drugo polovico, so v vodstvu RK Maribor Branik sodelovanje sklenili z mladim nadarjenim Nejcem Planinškom, vijoličasti dresi pa bosta tudi v prihodnji sezoni nosila Andraž Velkavrh in Iulian Jerebie.

Občasni kadetski reprezentant Nejc Planinšek bo junija dopolnil 19 let, nase pa je opozoril z dobrimi predstavami v mlajših kategorijah RK Maribor Branik, kjer je bil venomer eden izmed nosilcev igre. V letošnji sezoni je v 1. Mladinski ligi na 14 srečanjih dosegel kar 61 zadetkov, pri članih pa je na 14 srečanjih zadel 4-krat. Za člansko moštvo je sicer debitiral že v lanski sezoni, sedaj pa je vodstvo kluba z njim sklenilo 5-letno sodelovanje. »Želja je bila, da bi ostal v Mariboru in zaigral za člansko moštvo. Počaščen sem s podpisom dolgoročne pogodbe. To je pomembno za nadaljnji razvoj moje športne kariere. Še naprej sem bom trudil in zavzeto treniral ter tako skušal s svojim deležem pomagati pri nadaljnjih uspehih mariborskega rokometa.« je dejal mladi Planinšek, ki se z rokometom ukvarja šele 6-leto, v naslednjih mesecih pa ga čaka matura na mariborski I. Gimnaziji.

V klubu pa še vsaj eno sezono ostaja Andraž Velkavrh, ki se je v preteklih dveh sezonah in pol uveljavil kot eden izmed stebrov mariborske igre. »Zelo hitro smo se dogovorili za podaljšanje sodelovanja in zelo sem vesel, da je prišlo do tega. Menim, da sem se že dodobra ustalil ter s svojim trudom in prizadevanji upravičil zaupanje vodstva. Sedaj imam že kar nekaj prvoligaških izkušenj, kar mi še dodatno koristi pri nadaljnjem razvoju. Verjamem v skupno zgodbo in še boljše rezultate, tako v letošnji kot tudi v prihodni sezoni,« meni 23-letni Koprčan v vijoličastem dresu.

Dodatno zaupanje klubskih veljakov pa si je z dobrim delom in predstavami pridobil tudi romunski krožni napadalec z madžarskim potnim listom Iulian Jerebie, s katerim je vodstvo sodelovanje sklenilo še za leto. »Že po prvih dneh priprav na novo sezono v Mariboru sem začutil odlično vzdušje. Pogoji so zelo dobri, trenira se kakovostno, s fanti se razumemo tako v dvorani kot izven nje, skratka, tukaj se zares dobro počutim. Vesel sem, da sem podaljšal sodelovanje z mariborskim Branikom in trudil se bom po najboljših močeh, da pridemo do novih uspehov,« je zaključil simpatični dvometraš iz romunskega Brašova.

Fotografija v priponki je za brezplačno objavo s pripisom foto: RK Maribor Branik. Od leve proti desni so Iulian Jerebie, Nejc Planinšek in Andraž Velkavrh.