You are currently viewing Remi s Svišem in končnica za prvaka
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so si v dramatični končnici na neugodnem gostovanju v Ivančni Gorici izborili točko ter si tako 2. kroga pred koncem rednega dela zagotovili končnico za prvaka.

Liga NLB – redni del 20. krog, Dvorana OŠ Stična, 02.03.2019, gledalcev: 200, sodnika: Jože  Humek in Rok Škvarc

RK SVIŠ IVANČNA GORICA – RK MARIBOR BRANIK   29:29(15:13)

 

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Škorc 8 obramb, Vencelj 1 obramba(1x7m); Knez 2, Zafran 2, Fink, Grojzdek, Tekavčič, Hrovat, Stopar 8, Košir Matej 2, Pirnat, Kutnar, Krabonja 4, Košir Matic 11(7m-4/4), Košir D.,  Vidmar; Trener: Aleksander Polak

RK Maribor Branik: Đurica 5 obramb, Simonič 3 obrambe; Žabič 3, Planinšek, Celminš 2, Marušič 6, Sok , Jerenec 1, Velkavrh 5, Ranevski, Budja 1, Jerebie 1, Golik 1, Buneta 3, Štumpfl 6(7m-2/1; Trener: Marko Šibila

 

 

7m: RK SVIŠ Ivančna Gorica 4/4, RK Maribor Branik 2/1

Izključitve: RK SVIŠ Ivančna Gorica 8 min, RK Maribor Branik 14 min

RK: RK Maribor Branik – Jerebie v 57. min(diskvalifikacija) in RK SVIŠ Ivančna Gorica – Košir Matej v 58. min(3x 2 min)

Po uvodnih izenačenih minutah in igri gol za gol, so domačini med 8. in 11. minuto zagospodarili na svojem parketu. Izkoristili so slabšo igro Mariborčanov v obrambi in nekaj njihovih nepotrebnih napak v napadu ter ob igralcu več pobegnili na +4(9:5). Tako je po prvi minuti odmora posegel mariborski strateg Marko Šibila, ki je v vrata namesto nerazploloženega Marina Đurice poslal Luko Simoniča. Toda vse skupaj žal ni ustavilo naleta Sviša, ki je imel v vratih razpoloženega Domna Škorca. V 18. minuti je Simon Stopar zadel za 13:6 in trener Šibila je moral poseči še po drugi minuti odmora. Slednja je bila bolj koristna od prve in ko je v 26.minuti Tine Marušič zadel za 15:10 je prvo minuto odmora zahteval tudi domači strateg Aleksander Polak. A slednja ni uspela ustaviti naleta vijoličastih rokometašev, ki so se z zadetkom Andraža Velkavrha v zadnji sekundah na prazen gol nasprotnika približali na 15:13. Tudi v uvodu 2. polčasa smo spremljali izenačeno igro, domačini pa so dobro izkoristili izključitev Andrisa Celminša ter z goloma Matica Koširja povedli 19:16 ter v 46. minuti 25:10. Toda Mariborčanom je uspelo strniti vrste in se v 51. minuti z delnim izidom 1:4 približati na 26:24, posledično pa je sledila zahteva za minuto odmora s strani Sviša. Po slednji je mariborski vratar Đurica ubranil strel Simona Stoparja, Tine Marušič pa je z uspešno izvedenim protinapadom zadel za 26:25. Slednji je ob izteku 55. minute zadel za 27:26 in pred nami je bila napeta končnica. Na drugi strani je Stopar zadel za 28:26, v naslednjem napadu mariborskega Branika pa je po mnenju sodnikov Iulian Jerebie storil namerni prekršek in si prislužil rdeči karton. Toda Mariborčani so kljub igralcu manj strnili vrste in z uspešnim protinapadom Uroša Štumpfla znižali zaostanek na -1(28:27), ob nekaj vroče krvi pa sta si izključitev prislužila Matej Košir(2+2-posledično rdeči karton) pri Svišu in Andris Celminš pri Braniku. Ob izteku predzadnje minute je Stefan Žabič izenačil na 28:28, ob začetku napada Sviša pa je trener domačinov Polak zahteval še zadnjo minuto odmora. Sviš je z golom Nejca Krabonje povedel 29:28, pol minute pred koncem pa je po zadnji minuti odmora posegla tudi mariborska klop. Sledil je še en zadetek Žabiča za izenačenje na 29:29. Slednji je bil nato ob zaustavljanju Stoparja kaznovan z izključitvijo, 2 sekundi pred koncem pa po izvajanu zaradi prekrška domačini niso uspeli zadeti in ostalo je pri delitvi točk.

Izjave: 

Stefan Žabič, igralec RK Maribor Branik: Že pred tekm smo se zavedali kako težko gostovanje nas čaka. Začeli smo slabo, a smo nato staknili glave skupaj in zaigrali bolje. Bolj odločno smo zaigrali v obrambi in v napadu nekako našli pot do zadetkov. V napetki končnici smo pustili srce na igrišču in z borbenostjo prišli do za nas pomembne točke.