You are currently viewing Visoka zmaga za mirno nadaljevanje
  • Post category:Novice

Rokometaši mariborskega Branika so dosegli prvo zmago v nadaljevanju sezone. Z visoko razliko so 16-zadetkov so ugnali RK Dol TKI Hrastnik ter tako naredili še en korak bliže k uvrstitvi v končnico za prvaka.

Liga NLB – redni del 19. krog, Dvorana Tabor , 22.02.2019, gledalcev: 250, sodnika: Bojan Brecelj in Dušan Deržek

RK MARIBOR BRANIK – RK DOL TKI HRASTNIK   31:15(14:7)

RK Maribor Branik: Đurica 14 obramb(2x7m), Simonič 3 obrambe; Žabič 4, Planinšek 1, Celminš 4, Marušič 4, Sok, Jerenec 4, Velkavrh 3(7m-1/1), Ranevski 2, Budja 2, Jerebie 2, Golik 1, Buneta, Štumpfl 4(7m-1/1); Trener: Marko Šibila

RK Dol TKI Hrastnik: Seme 4 obrambe, Nunčič 3 obrambe; Brilej 2, Klepej 1(7m-2/1), Ajdari 1 (7m-1/0), Grušovnik 3(7m-1/0), Zore 2(7m-1/1), Pintar 2, Gospodarič, Cigler, Ramič 1, Ribič, Jakopič, Simončič 1, Koprivc 2(7m-1/0); Trener: Aleš Sirk

 

7m: RK Maribor Branik 2/2, RK Dol TKI Hrastnik 6/ 2

Izključitve: RK Maribor Branik 6 min, RK Dol TKI Hrastnik 6 min

RK: /

Vijoličasti rokometaši so odločno krenili po prvi polni izkupiček točk v letu 2019. V 9. minuti je Stefan Žabič zadel za 5:2, a so se gostje takoj vrnili na 5:4. V nadaljevanju je mariborska obramba z vratarjem Marinom Đurico na čelu še bolj strnila vrste ter tako nasprotnika prisilila v kar nekaj napak, ki so jih izkoristili za nekaj lahkih zadetkov iz protinapadov. V 16. minuti je tako Nikola Ranevski zadel za 8:4 in trener Dola je zahteval minuto odmora. Slednja ni pripomogla k prekinitvi naleta mariborskih rokometašev, ki so si do konca polčasa priigrali prednost kar 7-ih golov(14:7). Po odmoru se varovanci domačega trenerja Marka Šibile niso ustavili ter si že v 44. minuti praktično zagotovili zmago. Andraž Velkavrh je namreč zadel za 22:9, trener Šibila pa je na igrišče poslal igralce, ki do takrat niso preživeli veliko časa na parketu. V 52. minuti je po zadetku Matije Golika za 26:11 gostujoča klop zahtevala minuto odmora, da bi vsaj delno skušala ublažiti visok poraz. Vijoličasti rokometaši so do konca srečanja zadržali priigrano prednost ter se tako na koncu zasluženo veselili novih točk.

Izjave:

 

Uroš Štumpfl, igralec RK Maribor Branik: Želeli smo si te zmage in tako osredotočeno šli v srečanje. Zavedali smo se kako smo odigrali srečanje pri njih in temu primerno zares smo vzeli tudi ta obračun. Dobro smo odigrali že od prve minute in tudi vse nam je šlo na roko. Na koncu smo zasluženo zmagali in se tako še korak več približali končnici za prvaka. Vsekakor pa bo tudi preostala tri srečanja do konca rednega dela potrebno odigrati na podoben način. Že v naslednjem krogu nas čaka težko gostovanje pri Svišu, ki je na domačem parketu presenetil Koper.

 

Aleš Sirk, trener RK Dol TKI Hrastnik: Težko je kaj reči po takšni tekmi. Začeli smo zelo dobro in prvih 15 minut odigrali tako kot smo se dogovorili. V nadaljevanju pa žal vse druga, samo rokomet ne. Padli smo tako v obrambi kot v napadu in tako domačinom dovolili, da so naredili razliko. Žal danes nismo pokazali pravega obraza in temu primeren je tudi rezultat.