You are currently viewing Čas je za zmago
  • Post category:Novice

Potem, ko so rokometaši mariborskega Branika v uvodu drugega dela sezona v treh zahtevnih srečanjih zabeležili dva tesna poraza in en remi, jih sedaj čaka domača tekma proti trenutno predzadnjemu Dolu. Vse drugo kot zmaga pa tokrat ne pride v poštev.

Štiri kroge pred koncem rednega dela si Mariborčani teoretično še niso zagotovili končnice za prvaka. Toda po treh zahtevnih tekmah proti Ribnici, Velenju in Trimu je pred njimi lažji razpored z obračuni moštev iz druge polovice lestvice. Torej, če želijo v zadnji tretjini sezone igrati med 6-mi najboljšimi moštvi Lige NLB, je čas za točke. Najprej jih čaka domača tekma proti RK Dol TKI Hrastnik. »Čeprav smo favoriti v tem srečanju je spomin na gostovanje pri njih, kjer smo iztržili samo remi, še vedno živ. Vsekakor si tokrat želimo iztržiti poln izplen točk, ne nazadnje igramo pred domačo publiko in kaj druga kot zmaga ne sme priti v poštev. Treniramo ter pripravljamo se dobro in ob podpori s tribun nam uspeh ne bi smel izostati.« je dejal 18 letni Nejc Planinšek, ki kot »otrok« kluba dobiva vse večje zaupanje trenerja Marka Šibile. »Zelo sem zadovoljen. V članskem moštvu so me lepo sprejeli in počutim se zelo dobro. Vsako ponujeno minuto skušam izkoristiti maksimalno in upam, da bom lahko s svojim deležem pripomogel k novim uspehom kluba.« je zaključil Planinšek.

Srečanje med RK Maribor Branik in RK Dol TKI Hrastnik se bo v soboto 23. februarja v mariborski Dvorani Tabor pričelo ob 19. uri.