You are currently viewing V soboto nas čaka pomembna tekma z Dobovo
  • Post category:Novice

V 18. krogu lige NLB bo RK Maribor Branik gostil RK Dobova. Gre za izredno pomembno tekmo z neposrednim konkurentom v boju za obstanek v ligi.

Varovanci Luke Žvižeja so se takoj po četrtfinalu Pokala Slovenije osredotočili na nov izziv v ligi NLB. Tokratni nasprotnik je RK Dobova, s katerim smo na lestvici točkovno poravnani.

Dobova, ki jo vodi Damjan Radanovič, ima 16 odigranih tekem, na katerih je trikrat slavila in enkrat remizirala. Prvi strelec kluba je naš nekdanji član Ignjat Nešić (17 tekem, 101 gol)

Za napoved je tokrat poskrbel Teo Jezernik: “Po pokalnem porazu se začenjajo priprave na sobotni obračun proti Dobovi. Moramo igrati svojo igro in ne dovoliti Dobovi, da nam vsili svoj način in ne zapravljati žog.”

Pred tekmo je komentar podal tudi trener, Luka Žvižej: “Naša pričakovanja so kar visoka, kar se te tekme tiče. Vemo kaj ta tekma z Dobovo prinaša. Neposreden boj za mesta, ki ekipo obdrži v ligi. Oboji imamo isto število točk, igramo pri nas doma in ne glede na to koga ne bo, bomo brez njega morali to tekmo odigrati in nič drugega kot zmaga nam ne pride v potšev.”

Tekma je na sporedu v soboto ob 19. uri. Vabljeni v dvorano Tabor. Gremo Maribor!