You are currently viewing Pomemben domači obračun z Dobovo so dobili gostje
  • Post category:Novice

V 18. krogu Lige NLB je v Dvorano Tabor na gostovanje prišla ekipa RK Dobova. Za obojne je to pomemben obračun, zaradi točk in borbe za obstanek v prvi ligi. Že uvodne minute so nakazovale borbeno tekmo in izenačen boj, kjer sta z obrambami blestela tudi domača vratarja Denis Strašek in Luka Zupančič. Domači so prvič uspeli povesti za +2 v 8. minuti, ko je za 4:2 gol zabil Jan Kovačec. Gostje se niso pustili zmesti in v naslednjih minutah uspeli izenačiti, v 12. minuti pa povesti (4:5). Mariborčani v napadu niso bili dovolj zbrani in zapravljali pomembne napade, kar so gostje na drugi strani izkoristili. V 22. minuti so prvič povedli za +3 (8:11). Domači so se preko gola Kovačeca in uspešno izvedene 7-metrovke kapetana, Tadeja Soka, uspeli priključiti na gol zaostanka. Najboljši strelec RK Dobove v prvem polčasu, Ignjat Nešić, je v 30. minuti postavil končni rezultat prvega polčasa in gostje so šli na odmor z 2 goloma prednosti (11:13).

V drugi polčas so Mariborčani vstopili odločno, a se jim gostujoči vratar ni pustil. Gostje so izkoristili padec koncentracije domače ekipe v prihajajočih minutah in vodstvo v 36. minuti ponovno povišali na +3 (12:15). Strateg domačih, Luka Žvižej, je v 39. minuti zahteval minuto premora in rokometaši Maribora so se v naslednjih minutah uspeli ponovno pirbližati na gol zaostanka. V 49. minuti se je zdelo, da bomo ob rezultatu 19:20 spremljali napetih zadnjih 10 minut obračuna. Žal so se v naslednjih minutah nakopičile izključitve v domači ekipi in gostje so lahko večino časa igrali z igralcem več ter svojo prednost spretno poviševali. Zadnji gol tekme je dosegel Izidor Budja, ki je postavil končni rezultat 24:29.

Trener RK Maribor Branik, Luka Žvižej: “Tekma je bila pod vsako kritiko. Kar se tiče rezultata, smo seveda več pričakovali, vedeli smo kaj nam ta tekma prinaša. Na momente smo odigrali kot smo želeli, v veliki večini pa nam danes ni šlo nič. Ne dogovor, ne vse ostalo od priprav. Zanašali smo se na stvari, ki bi se lahko zgodile same po sebi, ampak ni bilo dovolj. Žal ena od odločilnih tekem proti direktnemu konkurentu. Do konca je še sicer nekaj tekem, ampak bo vedno težje. Po takem porazu se je težje skupaj sestavit. Bomo videli kaj bomo lahko v prihodnjih dneh storili, da te stvari izboljšamo.”

Trener RK Dobova, Damjan Radanovič: “Težka tekma, trdo prigarana zmaga, ampak mislim da zaslužena. Fantje so se res borili, trudili in želeli tega. Lahko jim samo iz srca čestitam.”

Vratar RK Dobova, Tilen Grudnik (igralec tekme): “Lahko se zahvalim ekipi, saj so mi dosti pomagali. Vsa čast pobom. V napadu so nas klestile težave z realizacijo ti. ‘zicerjev’. To nam je uspelo nekako popraviti in lahko se zahvalim bolj ekipi kot sebi. Tako da, 2 točki sta naši.”

RK Maribor Branik: Sok (6), Kovačec (5), Budja (3), Košec (3), Kačičnik (3), Hedl (1), Jezernik (1), Razgor (1), Gregorič (1), Planinšek, Jerenec | Lorger, Strašek, Zupančič

RK Dobova: Nešić (7), Pintar (5), Ferenčak (3), Mladkovič (3), Latković (2), Glogovšek (2), Šukić (1), Bogović (1), Grobelnik (1), Tajnik (1), Dizdar (1), Luzar, Kozolić | Mlakar, Grudnik